Η μάχη του Μπραντ Πιτ με σπάνια πάθηση: «Δεν μπορώ να αναγνωρίσω πρόσωπα» – Τι είναι η «προσωπαγνωσία»

Το ενδεχόμενο να τερματίσει νωρίτερα την καριέρα του στην υποκριτική εξετάζει ο Μπραντ Πιτ, όπως αποκάλυψε σήμερα, κάνοντας γνωστό πως δίνει μάχη με την «προσωπαγνωσία» γνωστή και ως «τύφλωση του προσώπου».

Ο δημοφιλής σταρ του Χόλιγουντ δεν έχει διαγνωστεί επίσημα με αυτή την πάθηση όμως ο ίδιος θεωρεί ότι πάσχει από την «προσωπαγνωσία». Ακόμη, εκφράζει την ανησυχία του ότι κάποιοι από το περιβάλλον του τον θεωρούν απόμακρο.

«Κανείς δεν με πιστεύει, όταν μιλάω για αυτό. Θέλω πολύ να γνωρίσω έναν άνθρωπο που να έχει την ίδια πάθηση», λέει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο GQ.

«Όλο αυτό είναι για μένα μυστήριο. Δεν μπορώ να αναγνωρίσω πρόσωπα και πολλές φορές ολόκληρες εικόνες», λέει μεταξύ άλλων.

Πάντως, και σε παλαιότερες δηλώσεις του ο ηθοποιός είχε αναφέρει ότι κάποιοι τον μισούν επειδή δεν τους χαιρετά έξωμ αλλά ο ίδιος απλά χρειάζεται βοήθεια.

«Νομίζουν ότι δεν τους σέβομαι. Ελπίζω κάποια στιγμή να καταλάβουν ότι δεν τους αποχωρίζομαι. Απλά χρειάζομαι μια βοήθεια», είχε πει.

Τι είναι η προσωπαγνωσία

Πρόκειται για μία σπάνια πάθηση που δεν επιτρέπει στον πάσχοντα να αναγνωρίσει ή να θυμάται πρόσωπα. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή επιδεινώνεται και δημιουργεί μεγάλη δυσκολία στο να αναγνωρίσει ακόμα και την οικογένειά του ή τους φίλους του.

Μάλιστα, τα άτομα που πάσχουν από αυτή χρησιμοποιούν εναλλακτικούς τρόπους αναγνώρισης, όπως το να θυμούνται τον τρόπο που περπατούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, το χτένισμα, τη φωνή ή τα ρούχα τους.

Προ ετών έρευνα έδειξε ότι η «προσωπαγνωσία» πλήττει μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους που γεννήθηκαν με μικρότερο από το κανονικό βάρος.

Μεταξύ άλλων, οι ερευνητές πιστεύουν ότι η έλλειψη βάρους ενός μωρού, προκαλεί συνέπειες και στη λειτουργία του εγκεφάλου, ωστόσο δεν είναι σε θέση να εξηγήσουν πώς ακριβώς λειτουργεί η όλη διαδικασία, αρκετές δεκαετίες μετά τη γέννησή τους.

Εκτιμάται ακόμη, ότι οι άνθρωποι που παρουσιάζουν το συγκεκριμένο σύνδρομο, είναι σε ποσοστό 2,5%.

Πηγή: GQ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος