Η κρίση των λογαριασμών ενέργειας πλήττει σκληρά τα νοικοκυριά με μικρά παιδιά στην Αγγλία

Εθνική Ημέρα Δράσης για τη φτώχεια καυσίμων το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 στην Αγγλία , όπου το 22% των νοικοκυριών θα αντιμετωπίσει φτώχεια καυσίμων αυτόν τον χειμώνα

ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Νέα στοιχεία από τον Συνασπισμό End Fuel Poverty επισημαίνουν την πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι νέες οικογένειες αυτόν τον χειμώνα. Σε όλη την Αγγλία, το 22% των νοικοκυριών θα αντιμετωπίσει φτώχεια καυσίμων αυτόν τον χειμώνα, αλλά για τα νοικοκυριά με μικρά παιδιά (0-4 ετών), το ποσοστό αυξάνεται στο 35%.

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά με βρέφη (42%) θα αντιμετωπίσουν φτώχεια καυσίμων από την 1η Απριλίου 2023.

Ο Simon Francis, συντονιστής του End Fuel Poverty Coalition, σχολίασε:

«Οι πολίτες βιώνουν ήδη την ταλαιπωρία που προκαλείται από τη φτώχεια καυσίμων που θα επιδεινωθεί καθώς μπαίνουμε πιο βαθιά στον χειμώνα και όταν η Εγγύηση Τιμής Ενέργειας θα αυξηθεί ξανά τον Απρίλιο του 2023.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι προβλέψεις του Ινστιτούτου Ισότητας Υγείας του University College του Λονδίνου για «ανθρωπιστική κρίση» για παιδιά που έχουν εγκλωβιστεί σε κρύα σπίτια είναι τώρα μια πολύ πραγματική πιθανότητα, καθώς η φτώχεια καυσίμων προκαλεί κρίση στην δημόσια υγεία».

Η έκθεση Δημόσιας Υγείας στην Αγγλία διαπίστωσε ότι τα ψυχρά σπίτια και οι κακές συνθήκες στέγασης έχουν συνδεθεί με μια σειρά προβλημάτων υγείας στα παιδιά. Το British Medical Journal προειδοποίησε προηγουμένως:

«Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε κρύα, υγρά και μουχλιασμένα σπίτια με ανεπαρκή αερισμό έχουν υψηλότερα από το μέσο όρο ποσοστά λοιμώξεων του αναπνευστικού και άσθματος, χρόνιας κακής υγείας και αναπηρίας. Είναι επίσης πιο πιθανό να εμφανίσουν κατάθλιψη, άγχος και βραδύτερη σωματική ανάπτυξη και ανάπτυξη της γνωστικής ικανότητας”.

Η Sarah Woolnough, διευθύνουσα σύμβουλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης Asthma and Lung UK, είπε στον Independent ότι οι αναπνευστικές λοιμώξεις θα μπορούσαν να «ευδοκιμήσουν» σε χαμηλότερες θερμοκρασίες εάν ένας αυξανόμενος αριθμός ευάλωτων ατόμων -και ειδικότερα τα παιδιά-, δεν θα μπορέσει να έχει αρκετή θέρμανση το επόμενο έτος.

Αντιδρώντας στην απάντηση της κυβέρνησης για την κρίση των ενεργειακών λογαριασμών που “αφήνει τόσα πολλά νοικοκυριά στη φτώχεια καυσίμων”, η εκστρατεία Warm This Winter κάλεσε για μια Εθνική Ημέρα Δράσης για τη φτώχεια καυσίμων το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 με διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος