Η κρατική τηλεόραση της Ρωσίας δείχνει την καθημερινότητα στη Μαριούπολη (video)

Η ρωσική κρατική τηλεόραση μετέδωσε την Κυριακή πλάνα που δείχνουν στρατεύματα της να εμπλέκονται με ουκρανικές δυνάμεις στη Μαριούπολη.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, οι μάχες συνεχίζονται καθώς Ρώσοι και Ουκρανοί στρατιώτες μάχονται για τον έλεγχο της πολιορκημένης πόλης.

Περίπου 100.000 άμαχοι πιστεύεται ότι είναι παγιδευμένοι στη Μαριούπολη, η οποία παραμένει αποκομμένη από τις γραμμές ανεφοδιασμού, με λίγα ή καθόλου τρόφιμα, νερό, καύσιμα και φάρμακα.

Τα πλάνα της κρατικής τηλεόρασης δείχνουν τους κατοίκους να μαγειρεύουν φαγητό πάνω από αυτοσχέδιες εστίες φωτιάς. Άλλα πλάνα τα οποία μοιράστηκε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εμφανίζουν τα ρωσικά στρατεύματα να αφαιρούν νάρκες σε εδάφη στην περιοχή Σούμι. Στο συνοδευτικό κείμενο, το υπουργείο ανέφερε ότι στρατιωτικοί μηχανικοί εξουδετερώνουν μη εκραγέντα πυρομαχικά.

Το υπουργείο Άμυνας έδειξε επίσης κατεστραμμένα κτίρια, συμπεριλαμβανομένου ενός τοπικού σχολείου, λέγοντας ότι «οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και τα εθνικιστικά τάγματα κατέστρεψαν κτίρια σχολείων, νηπιαγωγείων, διοικητικών και άλλων πολιτικών υποδομών».

Το Associated Press δεν μπόρεσε να επαληθεύσει την ημερομηνία ή την τοποθεσία του υλικού ή τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γυρίστηκε το βίντεο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος