Η Κομισιόν ανακοινώνει πακέτο μέτρων για την ενέργεια στις 18 Οκτωβρίου

Array

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα και συγεκριμένα στις 18 Οκτωβρίου μια νέα δέσμη νομοθετικών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης, συμπεριλαμβανομένης της κοινής αγοράς φυσικού αερίου έως το 2023, σύμφωνα με το Politico.

Μιλώντας μετά από άτυπη συνάντηση των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ στην Πράγα, ο επίτροπος Ενέργειας Kadri Simson δήλωσε ότι τα σχέδια θα αποτρέψουν ένα σενάριο όπου οι χώρες μέλη «θα ανταγωνιζονται το ένα το άλλο» και θα αυξάνουν τις τιμές του φυσικού αερίου.

Στο πακέτο που θα γίνει γνωστό την επόμενη εβδομάδα περιλαμβάνεται και μία νομοθετική πρόταση για εναλλακτική ευρωπαϊκή τιμή αναφοράς για το φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με την Επίτροπο ήδη πολλές χώρες πιέζουν για θέσπιση ανώτατου ορίου (πλαφόν) στην τιμή του φυσικού αερίου, η Κομισιόν όμως προτιμά να πετύχει μειώσεις τιμών μέσω διαπραγματεύσεων με τις χώρες εξαγωγής φυσικού αερίου.

Μάλιστα σύμφωνα με το Politico, η κ Simson επιβεβαίωσε ότι τα νέα σχέδια θα περιλαμβάνουν ένα περίγραμμα για το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει ένας «προσωρινός μηχανισμός περιορισμού των τιμών».

Στο νέο πακέτο συγκαταλέγονται και μέτρα που αποσκοπούν στη βελτίωση της κατανομής των προμηθειών φυσικού αερίου μεταξύ των χωρών της ΕΕ σε περίπτωση ελλείψεων σε τμήματα του μπλοκ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος