Οι κινεζικές αρχές κάλεσαν τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιδείξουν διαφάνεια όσον αφορά τα βιολογικά εργαστήρια που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στην Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Zhao Lidjen. «Η στρατιωτική-βιολογική δραστηριότητα στην Ουκρανία έχει σημάνει συναγερμό σε ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα», επέμεινε ο διπλωμάτης, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία, «υπάρχουν δεκάδες βιοεργαστήρια στην Ουκρανία που λειτουργούν σύμφωνα με τις οδηγίες του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας», είπε ο Lidjen, τονίζοντας ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες διοχέτευσαν περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια σε αυτά τα εργαστήρια», ανέφερε το Tanjug.
«Αν οι Αμερικανοί ισχυρίζονται ότι αυτές οι πληροφορίες είναι ψευδείς, τότε γιατί δεν δημοσιεύουν λεπτομερείς πληροφορίες και έτσι αποδεικνύουν την ακεραιότητά τους;» ρώτησε ο Lidjen. «Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να αποδείξουν τη διαφάνειά τους, τότε γιατί να μην ανοίξουν αυτά τα βιολογικά εργαστήρια για ανεξάρτητη έρευνα από διεθνείς ειδικούς;» ισχυρίζεται ο διπλωμάτης.
Ο Igor Kirilov, επικεφαλής του τομέα προστασίας από ραδιενέργεια, χημικά και βιολογικά όπλα των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε νωρίτερα ότι ένα δίκτυο περισσότερων από 30 βιολογικών εργαστηρίων χρηματοδοτούμενων από τις ΗΠΑ είχε δημιουργηθεί στην Ουκρανία.
Πηγή: Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΙΚΑ
Μετάφραση – Επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος