Ι. Κασουλίδης: H Κομισιόν οφείλει να γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες των οικονομιών των κρατών – μελών

Οι κυρώσεις που επιβάλλονται εναντίον της Ρωσίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν νοείται να τιμωρούν περισσότερο τα κράτη – μέλη από την ίδια τη Μόσχα, επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης.

Μιλώντας στο τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι η Κομισιόν οφείλει να γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες των οικονομιών των κρατών – μελών.

Η οικονομία της Κύπρου, επεσήμανε στο Κρατικό Ραδιόφωνο της Κύπρου, παρουσιάζει ιδιαιτερότητες που δεν έχει κανένα άλλο ευρωπαϊκό κράτος, αφού εξαρτάται από τον τουρισμό, τις υπηρεσίες και τη ναυτιλία. Υπογράμμισε ότι αν πληγούν αυτοί οι τομείς, τότε θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα για αυτό και η Κύπρος έχει υποχρέωση να τους περιφρουρήσει.

Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ. Κασουλίδης σημείωσε ότι η Κύπρος δεν απειλεί με άσκηση βέτο για το θέμα του έκτου πακέτου κυρώσεων. Σημείωσε ωστόσο ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σκληρή διαπραγμάτευση, με κατανόηση και από τις δυο πλευρές, με στόχο να εξευρεθεί λύση στο θέμα που προκύπτει για την Κύπρο.

Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος