Ένα εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο κρύβεται βαθιά στην έρημο Τενγκέρ, στην περιοχή Αλξά της Εσωτερικής Μογγολίας στη βόρεια Κίνα.
Πρόκειται για τη λίμνη Ουλάν, που κάθε καλοκαίρι μετατρέπεται σε μια κατακόκκινη «καρδιά» μέσα στην απέραντη έκταση της ερήμου.
Ένα κόκκινο θαύμα μέσα στους αμμόλοφους
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα φύκια που αναπτύσσονται στη λίμνη απελευθερώνουν φυσικές κόκκινες χρωστικές, δίνοντας στο νερό ένα έντονο κατακόκκινο χρώμα.
Η εικόνα γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακή από ψηλά, καθώς το φυσικό περίγραμμα της λίμνης παραπέμπει σε ανθρώπινη καρδιά, ενώ οι λευκές κρούστες αλατιού που σχηματίζονται κατά μήκος των ακτών δημιουργούν μια έντονη αντίθεση με το κόκκινο νερό.
Μέσα στο άνυδρο τοπίο της ερήμου, η λίμνη μοιάζει έτσι με έναν τεράστιο ζωντανό οργανισμό, σαν μια «καρδιά της Γης» που χτυπά ανάμεσα στους αμμόλοφους.
Το ιδιαίτερο θέαμα προσελκύει κάθε καλοκαίρι επισκέπτες που φτάνουν στην περιοχή για να φωτογραφίσουν από ψηλά το ασυνήθιστο τοπίο.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος