Η Ισλαμική Τζιχάντ έχασε την επικοινωνία με τους μαχητές που κρατούσαν Ισραηλινό όμηρο

Η Ισλαμική Τζιχάντ γνωστοποίησε σήμερα, Τρίτη (22/7) ότι έχασε την επικοινωνία με μαχητές της που κρατούσαν τον Ισραηλινό όμηρο Ρομ Μπρασλάβσκι στη Λωρίδα της Γάζας.

Ειδικότερα, εκπρόσωπος της παλαιστινιακής οργάνωσης δήλωσε στο Telegram ότι δεν γνωρίζει την τύχη του ομήρου και των μαχητών που τον κρατούσαν κι ενώ μαίνεται η πολιορκία από τις ισραηλινές δυνάμεις μιας περιοχής στη Γάζα όπου πιστεύεται ότι κρατείται ο Μπρασλάφσκι.

Ο 21χρονος απήχθη από το μουσικό φεστιβάλ Νόβα, όπου εργαζόταν ως φύλακας στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Τον περασμένο Απρίλιο η Ισλαμική Τζιχάντ είχε δημοσιεύσει βίντεο στο οποίο ο 21ρονος παραπονιόταν για μια απροσδιόριστη ασθένεια που του προκαλούσε φαγούρα σε όλο το σώμα, ενώ απηύθυνε έκκληση στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να εξασφαλίσουν την απελευθέρωσή του. «Νετανιάχου μπορείς να με βγάλεις από εδώ;», τον ρώταγε χαρακτηριστικά.

«Το αίμα μου είναι στα χέρια σου, Νετανιάχου. Πού είναι οι υποσχέσεις σου για την απελευθέρωσή μας;», διερωτόταν. «Σας παρακαλώ, κύριε πρωθυπουργέ, βγάλτε με από εδώ. Σταματήστε αυτόν τον εφιάλτη. Τουλάχιστον στείλτε φαγητό και νερό. Σταματήστε να λέτε ψέματα. Είτε τερματίστε τον πόλεμο και φέρτε μας όλους πίσω, είτε συνεχίστε και αφήστε μας όλους να πεθάνουμε», προσέθεσε.

«Εσύ, Νετανιάχου, κάθεσαι με ασφάλεια στο σπίτι σου, πετώντας μεταξύ χωρών. Εγώ είμαι παγιδευμένος εδώ. Καμία στρατιωτική επιχείρηση δεν θα μας απελευθερώσει. Θα πεθάνουμε πριν φτάσετε σε εμάς», είπε ακόμα απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό του Ισραήλ.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος