Η ινδική μετάλλαξη απειλεί το άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας στη Βρετανία

Η ινδική μετάλλαξη του νέου κορoνoϊού «αρχίζει να εξαπλώνεται όλο και πιο γρήγορα σε ορισμένες περιοχές της χώρας», ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας καθώς ετοιμάζεται να στείλει επιπλέον υποστήριξη στις πληγείσες περιοχές. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι οι περιπτώσεις έχουν διπλασιαστεί από τις 5 Μαΐου, όταν η Δημόσια Υγεία Αγγλίας κατέγραψε 520 κρούσματα.

Παρόλο που δεν υπάρχουν ακόμη αποδεικτικά στοιχεία που να δείχνουν ότι αυτή η παραλλαγή αυξάνει τις πιθανότητες για σοβαρότητα της νόσου, ή ότι ξεφεύγει από την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, η “ταχύτητα ανάπτυξης είναι ανησυχητική”, ανακοινώνει το Υπουργείο Υγείας.

Μια ομάδα ταχείας απόκρισης θα αναπτυχθεί στο Μπόλτον για να βοηθήσει τις τοπικές αρχές ενώ μαζικά τεστ θα ξεκινήσουν σύντομα στο Φόρμπι στο Μερσισάιντ. Η πρακτική αυτή έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε τμήματα του δυτικού και ανατολικού Λονδίνου, του Μπέρμιγχαμ και του Γουόστερσιρ.

Η άμεση εστίαση είναι στην βελτίωση διάθεσης των τεστ, αλλά οι αρμόδιοι υπουργοί εξετάζουν επίσης την ανακατανομή της διάθεσης εμβολίων. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει την προώθηση των δεύτερων δόσεων για επιλέξιμες ομάδες πληθυσμού, ή επικέντρωση εμβολιασμών σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως αναφέρει η inews.

Μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται είναι και τα τοπικά lockdown σε πληγείσες περιοχές, αλλά και η αναθεώρηση της απελευθέρωσης των περιοριστικών μέτρων στις 17 Μαΐου και στις 21 Ιουνίου.

Λονδίνο/Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος