Η Ινδία στο επίκεντρο της πανδημίας: “Μάχη χωρίς οξυγόνο” για τους ασθενείς

Στην Ινδία ξεπεράστηκε, για πρώτη φορά, το όριο των 2.000 θανάτων σε μια ημέρα, ενώ ο αριθμός των μολύνσεων ξεπέρασε, επίσης για πρώτη φορά, το επίπεδο των 295.000. Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα Fitch Solutions, οκτώ γιατροί αναλογούν σε περίθαλψη 10.000 ασθενών, ενώ τα αντίστοιχα κρεβάτια νοσηλείας είναι μόλις 8, κατά μέσο όρο και οι ελλείψεις σε οξυγόνο χαρακτηρίζονται ήδη εγκληματικές.

Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας, τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 2.023 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 182.553 θανάτους.

Ταυτόχρονα, καταγράφηκε ρεκόρ εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2, με 295.041 σε 24 ώρες και συνολικά 15,6 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν μολυνθεί.

Στη δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη χώρα του πλανήτη με 1,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους, οι υγειονομικές αρχές μιλούν για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και ανακοινώνουν εντατικότερους εμβολιασμούς που συμπεριλαμβάνουν από την 1η Μαΐου “όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών”.

Με χρόνους αναμονής έως και οκτώ ωρών, παραδίδουν συγγενείς τις σορούς αγαπημένων τους στα κρεματόρια. Στο Βαρανάσι, την αρχαία πόλη στις όχθες του ποταμού Γάγγη, αποτεφρώνονται τουλάχιστον 200 θύματα την ημέρα.

Σε άλλες περιοχές διανέμονται αριθμημένα κουπόνια με αναμονή έως και 12 ώρες. Κάποιος άρχισε να καίει πτώματα σε ένα παρακείμενο πάρκο, καθώς οι υπεύθυνοι του κρεματορίου ζητούν 7.000 ρουπίες (100 $) – σχεδόν 20 φορές το κανονικό.

Τον πρωθυπουργό Νάρεντα Μόντι θέτουν στο στόχαστρο για την τρομακτική έξαρση, δεκάδες χιλιάδες Ινδοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ετικέτες για την παραίτηση του ( #ResignModi) αλλά και χλευαστικές καθώς τον αποκαλούν πρωθυπουργό υπερμετάδοσης (#SuperSpreaderModi), επικρίνοντας τον γιατί επέτρεψε τον συγχρωτισμό χωρίς προστατευτικά μέτρα, όπως στο Ινδουϊστικό θρησκευτικό τελετουργικό Kumbh Mela που συμβαίνει κάθε 12 χρόνια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος