Η ΙΚΕΑ πουλά τα εργοστάσιά της στη Ρωσία, ενώ σχεδιάζει και περικοπή θέσεων εργασίας

Θα πουλήσει τα εργοστάσια της, θα κλείσει τα γραφεία της και μειώσει το εργατικό δυναμικό των 28.000 υπαλλήλων στη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία ΙΚΕΑ.

Πρόκειται για την τελευταία κίνηση που κάνει η μεγαλύτερη μάρκα επίπλων στον κόσμο για να περιορίσει τις δραστηριότητές της μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι η κίνηση αυτή έγινε αφότου η εταιρεία έκλεισε πρόσφατα τα καταστήματά της και σταμάτησε τις προμήθειες στη Ρωσία, συμμετέχοντας στη μαζική εταιρική έξοδο δεδομένου ότι οι δυτικές επιχειρήσεις έσπευσαν να συμμορφωθούν με τις κυρώσεις της Δύσης εν μέσω απειλών του Κρεμλίνου ότι θα κατασχέσει τα ξένα περιουσιακά στοιχεία.

Πάντως, η σουηδική εταιρεία συνέχισε να πληρώνει τους υπαλλήλους και θα συνεχίσει να τους πληρώνει έως τα τέλη Αυγούστου.

Σήμερα ανακοίνωσε ότι δεν βλέπει να υπάρχει καμία δυνατότητα να επαναλάβει τις πωλήσεις στη χώρα, στην οποία άνοιξε το πρώτο της κατάστημα το 2000, όταν το μέλλον ήταν προβλέψιμο.

Ως εκ τούτου, ο ιδιοκτήτης της μάρκας, Inter IKEA, που είναι επίσης υπεύθυνος για τις προμήθειες, ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει τώρα να αναζητά αγοραστές για τα τέσσερα εργοστάσιά του που διαθέτει στη Ρωσία, θα κλείσει μόνιμα δύο γραφεία αγορών και logistics στη Μόσχα και το Μινσκ και θα μειώσει το προσωπικό.

Η ΙΚΕΑ έχει 15.000 εργαζόμενους στη Ρωσία, ενώ ο όμιλος Ingka Group που έχει όλα τα καταστήματα ΙΚΕΑ στη Ρωσία, έχει 12.500 άτομα προσωπικό σε αυτά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος