Η γυναίκα από την Αυστραλία με τη super όραση

Μια γυναίκα, η οποία κατάγεται από την Αυστραλία αλλά τώρα ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες, βλέπει τη ζωή όχι μόνο σε ροζ, αλλά σε 100 εκατομμύρια χρώματα. Η Concetta Antico είναι τετραχρωμική, δηλαδή έχει τέσσερις χρωματικούς υποδοχείς, σε σύγκριση με τους τρεις που έχουν συνήθως οι άνθρωποι. Ωστόσο, κατά ειρωνικό τρόπο, η 12χρονη κόρη της γεννήθηκε με Νταλτονισμό, ελάττωμα της όρασης, που συγκεκριμένα είναι η αδυναμία να διακρίνει τα χρώματα, ειδικά το κόκκινο και το πράσινο.

Η Conceta Antico εκμεταλλεύτηκε τις ιδιαίτερες ικανότητές της και άρχισε να ζωγραφίζει. Μετακόμισε από την Αυστραλία στην Καλιφόρνια, όπου έγινε δασκάλα τέχνης και απολαμβάνει το super όραση της.

Μέχρι πριν από 10 χρόνια, λέει η Conceta Antico, «δεν γνώριζα ότι δεν βίωσα τον κόσμο όπως οι άλλοι άνθρωποι. Για μένα, ο κόσμος ήταν πολύ πολύχρωμος. Είναι σαν να μην ξέρεις ότι είσαι ζέβρα εκτός κι αν δεν είσαι ζέβρα», είπε.

Το 2012, λίγους μήνες πριν μάθει ότι είχε όντως τετραχρωμία, η Concetta Antico είχε ανακαλύψει ότι η κόρη της είχε αχρωματοψία. «Της είπα ότι ήταν καλό, ότι ήταν απλώς διαφορετικό, ξεχωριστό και εκπληκτικό, και ότι θα της μάθαινα πώς να βλέπει τα χρώματα», είπε.

Όταν διάβασε ένα άρθρο για την τετραχρωμία που της είχε σταλεί, ένα από τα πρώτα πράγματα που διάβασε ήταν ότι οι γυναίκες με αυτή τη γενετική μετάλλαξη κινδυνεύουν να γεννήσουν θηλυκούς απογόνους με Νταλτονισμό.

«Από μικρή ένιωθα ότι ζούσα σε έναν μαγικό κόσμο. Ξέρω ότι αυτό λένε τα παιδιά, αλλά για μένα ήταν όλα υπέροχα, πολύ διαφορετικά. Πάντα εξερευνούσα τη φύση, εμβάθυνα περισσότερο και προσπαθούσα να δω την πολυπλοκότητα, γιατί έβλεπα πολύ περισσότερες λεπτομέρειες σε όλα».

Σύμφωνα με την Δρ. Kimberly Jameson , μια ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια που μελέτησε την περίπτωση της Αntico, «το 15% των γυναικών έχουν αυτό το γονίδιο… Έτσι λειτουργεί η γενετική: σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις πράγματα και αν το περιβάλλον σου απαιτεί να το κάνεις, τότε τα γονίδια μπαίνουν στο παιχνίδι», είπε η Kimberly Jameson.

Μέσω οικογενειακών γενετικών εξετάσεων, η Antico έμαθε ότι η μητέρα της, η οποία πέθανε όταν η ίδια ήταν 12 ετών, ήταν επίσης ευαίσθητη στο τετραχρωμία, ένα εύρημα που βοήθησε την Antico να κατανοήσει πολλά διαφορετικά πράγματα στο ίδιο της το σπίτι και γενικότερα στην παιδική της ηλικία.

Επιμέλεια: Μιχαέλα Λαμπρινίδου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος