ertnews.gr

Η Γερμανία και η Ευρώπη δεν είναι ανταγωνιστικές χωρίς ρωσικό αέριο εκτιμά η πρώην ΥΠΕΞ της Αυστρίας

Χωρίς ρωσικό αέριο, η Γερμανία και η Ευρώπη δεν είναι πλέον ανταγωνιστικές, δήλωσε η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Karin Kneise γνωστή στο αυστριακό κοινό για τη φιλορωσική της στάση
06/10 13:42
Η Γερμανία και η Ευρώπη δεν είναι ανταγωνιστικές χωρίς ρωσικό αέριο εκτιμά η πρώην ΥΠΕΞ της Αυστρίας

(AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

Χωρίς ρωσικό αέριο, η Γερμανία και η Ευρώπη δεν είναι πλέον ανταγωνιστικές, δήλωσε η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Karin Kneisel. Με άρθρο της στη ρωσική εφημερίδα «Vedomosti» προκάλεσε για άλλη μια φορά θύελλα στο αυστριακό κοινό με τη φιλορωσική της στάση.

H Kneisel προβλέπει μια δύσκολη κατάσταση για την ευρωπαϊκή βιομηχανία χωρίς ρωσικό αέριο και υποστηρίζει στο κείμενο της  ότι η Γερμανία και η Ευρώπη δεν είναι πλέον ανταγωνιστικές χωρίς ρωσικό αέριο». «Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρόσφερε στις ευρωπαϊκές χώρες «δωρεάν προμήθειες φυσικού αερίου», υπό τον όρο να εγκατασταθούν ξένες εταιρείες στη Ρωσία».

Αυτό εκτιμά ότι είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τις μεσαίες επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από τις κυρώσεις.

Σύμφωνα με τα αυστριακά ΜΜΕ, η Kneisel ήταν στο Εποπτικό Συμβούλιο της Rosneft μέχρι τον Μάιο και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη θέση αυτή λόγω τεράστιων πιέσεων από τη Δύση.

Η ίδια αναγκάστηκε να μετακομίσει στο Λίβανο λόγω της μεγάλης πίεσης που δέχτηκε στην Αυστρία λόγω της στάσης της απέναντι στη Ρωσία και είναι γνωστό σε όλους, ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήρθε προσωπικά στην Αυστρία για τον γάμο της όταν ήταν υπουργός.

Τον Αύγουστο, τράβηξε την προσοχή της κοινής γνώμης αναρτώντας μια γελοιογραφία στο Twitter που δείχνει την αντιπροσωπεία της ΕΕ ως «φτωχό πολίτη» να εκλιπαρεί τον Πούτιν το 2023 για βοήθεια.

Πηγή: Politika.rs

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version