Η Γάζα βομβαρδίζεται: 232 Παλαιστίνιοι νεκροί και 1.700 τραυματίες – Αγοράζει προμήθειες ο λαός εν αναμονή νέων συγκρούσεων

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσε ότι 232 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από σήμερα το πρωί, αφού η Μέση Ανατολή είναι ένα «καζάνι που βράζει», με το Ισραήλ και τη Χαμάς να βρίσκονται για άλλη μια φορά σε πόλεμο.

Επίσης, σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, νεκροί είναι επίσης μια νοσηλεύτρια και ένας οδηγός ασθενοφόρου που σκοτώθηκαν σήμερα από τις ισραηλινές επιδρομές κατά δύο νοσοκομείων στη Γάζα. Από τις επιδρομές τραυματίστηκαν επίσης πολλοί άνθρωποι και προκλήθηκαν ζημιές σε μια μονάδα οξυγόνου, ανέφεραν οι ΓΧΣ με ανάρτηση στο X.

Δυνάμεις του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού σκότωσαν δεκάδες Παλαιστίνιους μαχητές που επιχείρησαν να διεισδύσουν δια θαλάσσης στην ισραηλινή επικράτεια, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Η Γάζα βομβαρδίζεται: 232 Παλαιστίνιοι νεκροί και 1.700 τραυματίες – Αγοράζει προμήθειες ο λαός εν αναμονή νέων συγκρούσεων
AP Photo/Fatima Shbair

Παράλληλα, σύμφωνα με το Al Jazeera, στη Γάζα, οι άνθρωποι έσπευσαν να αγοράσουν προμήθειες εν αναμονή των ημερών συγκρούσεων που έρχονται. Κάποιοι εκκένωσαν τα σπίτια τους και κατευθύνθηκαν προς καταφύγια.

Νετανιάχου – «Είμαστε σε πόλεμο»

«Από σήμερα το πρωί, το κράτος του Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο. Ο πρώτος μας στόχος είναι πρώτα απ’ όλα να καθαρίσουμε την περιοχή από τις εχθρικές δυνάμεις που έχουν διεισδύσει και να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια και την ειρήνη στους οικισμούς που δέχθηκαν επίθεση» είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, ο οποίος διέταξε τον στρατό να καθαρίσει τα ισραηλινά εδάφη μετά την επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα, η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Al Jazeera

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος