Γαλλία: Η δολοφονία της 12χρονης πυροδοτεί διαμάχη για το μεταναστευτικό – Στο επίκεντρο η Μαρίν Λεπέν

Array

H αποκάλυψη ότι πίσω από την αποτρόπαια δολοφονία της 12χρονης Λόλα «βρίσκεται»  24χρονη άστεγη γυναίκα με καταγωγή από την Αλγερία, που θα έπρεπε να έχει φύγει από τη χώρα από τον Σεπτέμβριο, πυροδοτεί πλέον πολιτική αντιπαράθεση στη χώρα με αιχμή το μεταναστευτικό.

Ανάμεσα στα πιθανά κίνητρα του εγκλήματος οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο της εκδίκησης απέναντι στη μητέρα της Λόλας που αρνήθηκε στη δράστιδα την είσοδο στην πολυκατοικία. Η ψυχική κατάσταση της κατηγορούμενης περιγράφεται ιδιαίτερα ασταθής ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρώην φίλου της είχε στραφεί στο σατανισμό ή σε κάποια θρησκευτική αίρεση.

Σε θυελλώδη συνεδρίαση της  Εθνοσυνέλευσης, η Μαρίν Λεπέν του ακροδεξιού κόμματος «Εθνικού Συναγερμού» καταδίκασε τη «χαλαρή» μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης. «Η ύποπτη αυτής της βάρβαρης πράξης δεν έπρεπε να βρίσκεται στη χώρα μας. Τι σας εμποδίζει να σταματήσετε επιτέλους αυτήν την ανεξέλεγκτη, λαθραία μετανάστευση;» είπε.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, συνάντησε την Τρίτη τους γονείς του δολοφονημένου κοριτσιού στο Μέγαρο των Ηλυσίων και υποσχέθηκε ότι θα έχουν δικαίωση.

Η πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν κάλεσε τη Μαρίν Λεπέν να «δείξει ευπρέπεια» και να σεβαστεί τον πόνο των γονιών και τη μνήμη της Lola Daviet, λέγοντας: «Αφήστε την αστυνομία και τη δικαιοσύνη να κάνουν τη δουλειά τους».

Το κορίτσι βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε βαλίτσα, με ίχνη στο λαιμό και τους αριθμούς “1” και “0” πάνω στο σώμα (δεν διευκρινίστηκε αν ήταν χαραγμένα ή γραμμένα).

Το θύμα, η μικρή Λόλα άργησε να γυρίσει την Παρασκευή από το σχολείο. Η μητέρα της ειδοποίησε την αστυνομία. Μέχρι τα μεσάνυχτα οι αρχές εντόπισαν τη σορό του κοριτσιού μόλις λίγα στενά πιο μακριά από το σπίτι της. Την αστυνομία ειδοποίησε άστεγος.

Ο πατέρας της Λόλας θυρωρός στην πολυκατοικία που διέμεναν στο υπόγειό της έψαξε λεπτό προς λεπτό όλα τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας. Σε ένα από αυτά είδε ότι η κόρη του μπήκε στην πολυκατοικία το απόγευμα της Παρασκευής μαζί με μια νεαρή κοπέλα. Λίγο αργότερα η κοπέλα βγήκε μόνη της μεταφέροντας με δυσκολία ένα μπαούλο.

Παρίσι- Ανταπόκριση: Θωμαϊς Παπαϊωάννου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος