Η Ευρώπη, στο επίκεντρο της πανδημίας – Καταγράφει τα 2/3 των παγκόσμιων κρουσμάτων

Τα κρούσματα COVID αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα παγκοσμίως κατά 6% σε σύγκριση με τις προηγούμενες επτά ημέρες και ανήλθαν συνολικά σε 3,6 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα δύο τρίτα καταγράφηκαν στην Ευρώπη, το σημερινό επίκεντρο της πανδημίας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) συμβουλεύει τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου σε όλους τους ενήλικες και, κατά προτεραιότητα, σε άτομα άνω των 40 ετών.

Επιπλέον, η πιο μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα αρχίζει να γίνεται η κυρίαρχη που κυκλοφορεί, ένας άλλος παράγοντας που φέρνει την Ευρώπη στο επίκεντρο της πανδημίας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποδίδει αυτό το κύμα λοιμώξεων στη Γηραιά Ήπειρο στην «ψευδή αίσθηση ασφάλειας» που έχουν δημιουργήσει τα εμβόλια.

«Πολλοί πιστεύουν ότι με τα εμβόλια η πανδημία έχει ήδη τελειώσει και ότι οι εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται πλέον να λαμβάνουν προφυλάξεις», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, ο οποίος προειδοποίησε ότι τα συστήματα υγείας των Ευρωπαίων βρίσκονται υπό έντονη πίεση ξανά.

Η Γηραιά Ήπειρος κατέγραψε επίσης περισσότερους από τους μισούς θανάτους από COVID την περασμένη εβδομάδα (29.000 σε σύνολο 51.000, που αντιπροσωπεύει αύξηση 6% σε σύγκριση με τις προηγούμενες επτά ημέρες).

Ρεπορτάζ: Φούλη Ζαβιτσάνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος