Η Ευρώπη αποχαιρετά τη βασίλισσα Ελισάβετ

Array

Τα συλλυπητήρια τους για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ απηύθυναν η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοσέπ Μπορέλ.

«Βίωσε τον πόλεμο και τη συμφιλίωση στην Ευρώπη και πέραν αυτής και βαθιές αλλαγές στον πλανήτη και τις κοινωνίες μας», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι «ποτέ δεν σταμάτησε να επιδεικνύει ηρεμία και αφοσίωση, κάτι που πρόσφερε δύναμη σε πολλούς».

«Οι σκέψεις μας είναι με τη βασιλική οικογένεια και όλους αυτούς που θρηνούν για τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ στο Ηνωμένο Βασίλειο και όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Σαρλ Μισέλ.

«Η ΕΕ αποτίει φόρο τιμής στη μοναδική της συνεισφορά στην οικοδόμηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης. Ενώ η απώλειά της θα γίνει αισθητή σε όλο τον κόσμο, οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά της και τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου», ανέφερε από την πλευρά του ο Μπορέλ.

«Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν απόλυτη πρωταγωνίστρια της διεθνούς ιστορίας των τελευταίων εβδομήντα ετών. Εκπροσώπησε την χώρα της και την Κοινοπολιτεία των Εθνών, με ισορροπία, σοφία, σεβασμό στους θεσμούς και στην δημοκρατία», υπογράμμισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, στο συλλυπητήριο μήνυμά του. Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «η βασίλισσα ήταν το πιο αγαπητό σύμβολο της πατρίδας της και εξασφάλισε σεβασμό, στοργή και συμπάθεια σε κάθε γωνιά του πλανήτη». Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός, επίσης, στο μήνυμά του αναφέρει ότι η Ελισάβετ «εγγυήθηκε την σταθερότητα σε κρίσιμες στιγμές και μπόρεσε να διατηρήσει την αξία της παράδοσης, σε μια κοινωνία που βρισκόταν σε διαρκή και βαθιά εξέλιξη».

«Εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια για τον θάνατο της Αυτού Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ Β’», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσθέτει: «Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές οι σκέψεις μας είναι με τη Βασιλική οικογένεια και το λαό του Ηνωμένου Βασιλείου».

Ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας απέστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, μετά τον θάνατο της Ελισάβετ Β’ νωρίτερα σήμερα σε ηλικία 96 ετών. «Είστε όλοι στις καρδιές και στις σκέψεις μας. Θα μας λείψει αφάνταστα», ανέφερε ο βασιλιάς της Ισπανίας για τη μακροβιότερη μονάρχη στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως μεταδίδουν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος