Η Ευρώπη αντιμέτωπη με τη γρίπη των πτηνών

Εκτός από την πανδημία του κορoνοϊού, η οποία ασκεί πίεση σε ολόκληρη την Ευρώπη, η ήπειρος αντιμετωπίζει αυτό το χειμώνα μια από τις επιθετικές επιδημίες της γρίπης των πτηνών στην ιστορία της. «Αντιμετωπίζουμε αυτήν τη στιγμή την πιο βίαιη επιδημία της νόσου των πτηνών όλων των εποχών στη Γερμανία και την Ευρώπη», δήλωσε το κυβερνητικό ερευνητικό ινστιτούτο Friedrich Loeffler (FLΙ), το οποίο δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας των ζώων. Νέα κρούσματα της νόσου αναφέρονται καθημερινά και δεν προσβάλλονται μόνο τα πτηνά, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Το FLI ανέφερε επίσης 46 μολύνσεις σε πτηνοτροφεία στη Γερμανία. Την ίδια στιγμή, στην Ευρώπη, τα στοιχεία του FLI δείχνουν 675 μολύνσεις σε άγρια ​​πτηνά και 534 σε ζώα φάρμας. Έχουν γίνει «άλματα ειδών» της γρίπης των πτηνών και έχουν μολυνθεί θηλαστικά, όπως οι κοινές αλεπούδες στην Ολλανδία και τη Φινλανδία, οι γκρίζες φώκιες στη Σουηδία, οι κοινές φώκιες στη Γερμανία και οι ενυδρίδες στη Φινλανδία.

«Οι πληγείσες χώρες κυμαίνονται από τη Φινλανδία έως τις Νήσους Φερόες και την Ιρλανδία, από τη Ρωσία έως την Πορτογαλία», δήλωσαν οι ερευνητές.
Περιπτώσεις γρίπης των πτηνών έχουν επίσης αναφερθεί στον Καναδά, την Ινδία και την Ανατολική Ασία.

Επιμέλεια – μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος