Η ΕΡΤ στο Ομάν: Οι επαφές του Ρίσι Σούνακ με τον αραβικό κόσμο με φόντο τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ σε ένα διπλωματικό σπριντ για την αποκλιμάκωση της κρίσης στη Γάζα, μετά από το Ισραήλ βρέθηκε στη Σαουδική Αραβία όπου διεξαγόταν η Συνάντηση των ηγετών του Κόλπου και της Ένωσης Εθνών Νοτιοανατολικής Ασίας.

Σήμερα το πρωί (20/10) στο Ριάντ στο πλαίσιο της Συνάντησης των ηγετών του Κόλπου και της Ένωσης Εθνών Νοτιοανατολικής Ασίας για την ειρήνη στη Γάζα, συναντήθηκε με τον Σαουδάραβα ηγέτη καθώς και με τον Εμίρη του Κατάρ, ενώ πριν από λίγο προσγειώθηκε στην Αίγυπτο για συνομιλίες με τον Πρόεδρο Σίσι προκειμένου να επιτραπεί άμεση ανθρωπιστική βοήθεια από το σύνορο της Ράφα.

Εν τω μεταξύ και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι μαζί με τον υπουργό για τη Μέση Ανατολή Ταρίκ Αχμάντ θα μεταβούν στην Αίγυπτο το Σάββατο για να παραστούν στη Σύνοδο Κορυφής για την ειρήνη στην περιοχή, εκπροσωπώντας το Ηνωμένο Βασίλειο.

Εν τω μεταξύ οι ηγέτες του Κόλπου και της Ένωσης Εθνών Νοτιοανατολικής Ασίας από το Ριάντ εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν καλώντας όλα τα μέρη που εμπλέκονται στη σύγκρουση στη Γάζα να εφαρμόσουν μόνιμη κατάπαυση του πυρός ενώ καταδίκασαν τις επιθέσεις εναντίον αμάχων στον παλαιστινιακό θύλακα.

Μία σημερινή εξέλιξη όμως που προκαλεί ανησυχία είναι η οδηγία της πρεσβείας του Ομάν στο Λίβανο που ενόψει των γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή, προέτρεψε όλους τους πολίτες της που βρίσκονται εκεί να επιστρέψουν αμέσως στην πατρίδα.

Αποστολή: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος