Η ΕΡΤ στο Κίεβο: Συνελήφθησαν 159 σαμποτέρ που σχεδίαζαν επιθέσεις – Σειρήνες και εκρήξεις

Σειρήνες και εκρήξεις διακόπτουν την απόλυτη σιωπή στο Κίεβο λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Ο ουκρανικός στρατός, σε μεγάλη επιχείρηση, συνέλαβε 159 Ουκρανούς και Ρώσους σαμποτέρ που σχεδίαζαν χτυπήματα για να πλήξουν το καθεστώς Ζελένσκι, όπως μετέδωσε η απεσταλμένη της ΕΡΤ Ευτυχία Πενταράκη. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας 40χρονος που εμφανιζόταν ως μοναχός και συνελήφθη στο μετρό. Η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη και ενδέχεται να αυξηθεί ο αριθμός των συλλήψεων.

Στις 7 το πρωί της Τετάρτης λήγει η νέα απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κίεβο που επιβλήθηκε από τον ουκρανικό στρατό για να αποτραπούν σχεδιαζόμενες επιθέσεις και να εξολοθρευτούν σαμποτέρ.

Μέθοδος των σαμποτέρ είναι να πηγαίνουν σε πολλά σπίτια όπου έχουν σπάσει τα τζάμια και να προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους, βάζοντας πλαστικά στα παράθυρα. Ρωτούν τους κατοίκους για τα μπλόκα όπου πηγαίνουν στη συνέχεια και βλέπουν τι οπλισμός υπάρχει εκεί.

Tουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε την Τρίτη σε επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) εναντίον πολυώροφου κτηρίου της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, στα βορειοδυτικά προάστια του Κιέβου.

Αγνοείται εδώ και 9 ημέρες η τύχη διάσημου Ουκρανού πολεμικού ανταποκριτή και φωτορεπόρτερ. Τα ίχνη του 40χρονου Μαξ Λεβίν χάθηκαν από την περιοχή του Vyshgorod, κοντά στο Κίεβο στις 13 Μαρτίου. Εκτιμάται ότι μπορεί να έχει συλληφθεί ή να έχει τραυματιστεί.

Αποστολή: Ευτυχία Πενταράκη/ κάμερα: Γιάννης Κολιγλιάτης, Χάρης Καλαμπόκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος