Η ΕΡΤ στο Κίεβο: Σε διαρκή συναγερμό η ουκρανική πρωτεύουσα – Ρωσική πυραυλική επίθεση στη Ζαπορίζια

Η ουκρανική πρωτεύουσα παραμένει σε διαρκή συναγερμό, όμως το Κίεβο έχει κρατηθεί όρθιο και υπάρχει μια κάποια κανονικότητα στην καθημερινότητα των κατοίκων που προσπαθούν να συνεχίσουν τη ζωή τους μέσα στον πόλεμο. Όπως ανέφερε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ, Γιώργος Σιδέρης, οι κάτοικοι προσπαθούν, αλλά από την άλλη πλευρά το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων υπενθυμίζει ότι βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να εφησυχάζουν.

Στην ανακοίνωση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αναφέρεται ότι οι δυνάμεις της χώρας έχουν καταφέρει να απωθήσουν σε ένα μεγάλο μέρος από το Χάρκοβο τις ρωσικές δυνάμεις. Κατά την ίδια ανακοίνωση, στο συγκεκριμένο σημείο παρατηρείται ότι υπάρχει ανταρσία από τα ρωσικά στρατεύματα τα οποία καλούνται στα μετόπισθεν, στο ρωσικό έδαφος ώστε να ανασυνταχθούν. Επίσης, λέγεται ότι οι Ρώσοι χτυπούν αδιακρίτως με το πυροβολικό ακόμα και μέσα σε πόλεις ή χωριά και αυτά τα πυρά δεν επιτρέπουν την εκκένωση οικισμών από αμάχους. Πριν από λίγο χτυπήθηκε το κέντρο της Ζαπορίζια, ένας πύραυλος αναχαιτίστηκε ενώ άλλος ένας άλλος έπληξε μια δημόσια υποδομή.

Η τελευταία ενημέρωση που έρχεται από το Επιτελείο της Ουκρανίας είναι ότι ενισχύονται οι δυνάμεις και στον βορρά. Ήδη από χθες έχει ανακοινωθεί από την πλευρά της Λευκορωσίας ότι στα δυτικά σύνορα με την Ουκρανία θα διεξαχθεί μία ευρείας κλίμακας άσκηση ενώ και οι Λευκορώσοι ενισχύουν και τα νότια σύνορα με την Ουκρανία με ειδικές δυνάμεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος