Η ΕΡΤ στο Κίεβο: “Είναι σα να μπήκαμε σε έρημη πόλη”

Στο Κίεβο βρίσκεται η ΕΡΤ. Μετά από δυόμιση ημέρες η Ευτυχία Πενταράκη με την κάμερα της ΕΡΤ έφτασε στην Ουκρανική πρωτεύουσα από τα πολωνικά σύνορα και μεταδίδει απευθείας την εικόνα από εκεί. Όπως αναφέρει “Όλα τα καταστήματα είναι κλειστά, και κυκλοφορούν μόνο κάποια αυτοκίνητα.  “Η εικόνα άλλαξε από τα προάστια, όπου υπήρχε αρκετή κίνηση και ουρές σε βενζινάδικα, μέχρι να μπούμε στο Κίεβο. Μετά που περάσαμε το τελευταίο μπλόκο, και μπήκαμε στο Κίεβο, ήταν σα να μπήκαμε σε μία έρημη πόλη” λέει χαρακτηριστικά.

“Το ταξίδι μας έως εδώ κράτησε δυόμιση ημέρες” αναφέρει και προσθέτει πως “ήταν δύσκολο γιατί δεν ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε κάθε στιγμή”.

“Δύο φορές παρακάμψαμε τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο για να έρθουμε στο Κίεβο, γιατί όπως μας ενημέρωσαν διεξάγονταν μάχες στα σημεία αυτά” λέει χαρακτηριστικά και περιγράφει ότι το συνεργείο της ΕΡΤ πέρασε και από ένα σημείο, σε μία γέφυρα, όπου υπήρχε ένα φράγμα, το οποίο είχε βομβαρδιστεί πρόσφατα.

“Μπήκαμε σε μία πόλη τη  Φαστίβ. Εκεί συναντήσαμε πολύ κόσμο στα σούπερ μάρκετ, όπου τα ράφια τους ήταν κυριολεκτικά άδεια καθώς δεν ξέρουν πόσος χρόνος θα χρειαστεί να παραμείνουν στα σπίτια τους και προμηθεύονται τα απαραίτητα” . Την ίδια εικόνα συνάντησαν και στα  ATM, όπου “υπήρχαν και οι μεγαλύτερες ουρές καθώς όπως μας είπαν υπάρχει πρόβλημα με τα μετρητά” περιγράφει η απεσταλμένη της ΕΡΤ και προσθέτει ότι “Πάνω από δύο χιλιόμετρα ήταν η ουρά των αυτοκινήτων  σε βενζινάδικο της Φαστίβ για να προμηθευτούν καύσιμα”.

Ουκρανία – Αποστολή: Ευτυχία Πενταράκη
Οπερατέρ: Γιάννης Κολιγλιάτης, Τάσος Χρονόπουλος

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος