Η ΕΡΤ στο Κίεβο: Ουρές έξω από τα κλειστά φαρμακεία – Ψάχνουν χάπια ιωδίου υπό το φόβο διαρροής ραδιενέργειας στη Ζαπορίζια

Εικόνες από μεγάλες ουρές ανθρώπων να περιμένουν υπομονετικά έξω από κλειστά φαρμακεία μετέδωσε η ΕΡΤ από την καρδιά του Κιέβου. Τα φαρμακεία είναι κλειστά από την έναρξη της εισβολής και ανοίγουν κατά περίσταση όπως σήμερα όπου οι άνθρωποι συνέρρευσαν λόγω των εξελίξεων στη Ζαπορίζια με την κατάληψη και πυρκαγιά σε κτήριο του πυρηνικού σταθμού.

«Αναζητούν να πάρουν χάπια ιωδίου και ό,τι παράγωγο μπορούν να βρουν για να είναι προετοιμασμένοι για την περίπτωση του τρομακτικού ενδεχόμενου κάποιου πυρηνικού ατυχήματος» μεταδίδει η απεσταλμένη της ΕΡΤ Ευτυχία Πενταράκη.

«Περίμεναν υπομονετικά και ήσυχα στην ουρά. Είναι άνθρωποι με τις μνήμες από το Τσερνομπίλ οι Ουκρανοί. Συγκέντρωναν προμήθειες στα καταφύγια, τώρα προετοιμάζονται και για αυτό, αλλά δεν πέφτει η ψυχολογία τους. Έχουν πόλεμο και χαμογελούν» μεταδίδει η Ευτυχία Πενταράκη.

«Υπάρχουν πολύ μεγάλες ελλείψεις παντού. Μόνο τα σουπερ μαρκετ είναι ανοιχτά. Φέρνουν μόνο ψωμί μια με δύο φορές τη μέρα και αυτό τελειώνει τα ράφια είναι άδεια».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος