Η ΕΡΤ στο Κίεβο: Οι βομβαρδισμοί ανέβαλαν την επίσκεψη του ΥΠΕΣ της Ουκρανίας στο Κρεμεντσούκ

Κλιμακώνει τις πολεμικές επιχειρήσεις η Ρωσία τα τελευταία 24ωρα. Η απεσταλμένη της ΕΡΤ στο Κίεβο περιγράφει το παρασκήνιο της επίσκεψής της με τον υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας στο Κρεμεντσούκ, καθώς ενώ βρισκόταν με το συνεργείο στο ελικόπτερο που θα τους μετέφερε εκεί, ειδοποιήθηκαν για νέα αεροπορική επιδρομή και έτσι η επίσκεψη ακυρώθηκε.

Όπως μεταδίδει η απεσταλμένη της ΕΡΤ στο Κίεβο, μόλις λίγο μετά τις 6 σήμερα (Τρίτη 28/6) τα ξημερώματα δέχτηκαν τηλεφώνημα από το υπουργείο Εσωτερικών.

Προγραμμάτιζαν έκτακτη επίσκεψη του Ντένις Μοναστίρσκι στο Κρεμεντσούκ προκειμένου να κάνει αποτίμηση της κατάστασης και να ενημερωθεί.

Το συνεργείο της ΕΡΤ έλαβε σε κρυπτογραφημένο κανάλι την τοποθεσία από όπου θα ξεκινούσε διασωστικό ελικόπτερο και τους ζητήθηκε να μην δημοσιοποιήσουν τίποτα για λόγους ασφαλείας δικούς τους αλλά και του υπουργού.

Μαζί τους θα ταξίδευε επίσης συνεργείο της ουκρανικής κρατικής τηλεόρασης.

Τους δόθηκαν οδηγίες από την ομάδα ασφαλείας του υπουργού όταν φτάσουν να μην απομακρυνθούν από την αποστολή και να φοράνε τα ειδικά γιλέκα προστασίας. Το ταξίδι επρόκειτο να διαρκέσει μια ώρα.

Επιβιβάστηκαν λίγο μετά τις 10 το πρωί, αλλά μόλις οι έλικες άρχισαν να δουλεύουν, έφτασε ειδοποίηση για νέα αεροπορική επιδρομή σε όλη την περιοχή.

Για λόγους ασφαλείας η επίσκεψη ακυρώθηκε επί τόπου. Κανείς δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια της αποστολής ακόμα και αν αυτή οργανώθηκε με πρωτοβουλία του αρμόδιου υπουργού.

Η δραματική αυτή εξέλιξη επιβεβαιώνει ότι τα τελευταία 24ωρα η Ρωσία έχει κλιμακώσει την ένταση των πολεμικών επιχειρήσεων στη σκιά της πρόσφατης απόφασης της ΕΕ να εντάξει την Ουκρανία στη λίστα των υποψηφίων χωρών, ενώ είναι αναμφισβήτητα μήνυμα προς τις αρχές στο Κίεβο πως κανείς και καμία πόλη δεν είναι στο απυρόβλητο.

Κίεβο αποστολή: ΚΑΤΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ / κάμερα: ΦΩΤΗΣ ΠΑΝΤΟΣ ήχος: ΓΙΩΤΑ ΔΕΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος