ertnews.gr

Η ΕΡΤ στο Κίεβο: Ηχούν οι σειρήνες – Ανατριχίλα από το «νεκροταφείο» αυτοκινήτων στο Ιρπίν

05/05 21:49
Κατεστραμμένη πόλη στην Ουκρανία

(AP Photo/Petros Giannakouris)

Μαίνεται για 71η μέρα ο πόλεμος στην Ουκρανία. Ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στο Κίεβο, Γιώργος Σιδέρης, μεταφέρει την κατάσταση στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Πυκνώνουν οι συναγερμοί στο Κίεβο

Στο τακτικό πεδίο φαίνεται πως τα στοχευμένα ρωσικά πλήγματα έχουν προκαλέσει ιδιαίτερες καθυστερήσεις στον ανεφοδιασμό της πρώτης γραμμής με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο ανεφοδιασμός αντί των σιδηροδρόμων θα γίνει με άλλους τρόπους ώστε να ενισχυθούν άμεσα οι δυνάμεις που μάχονται. Παράλληλα οι συναγερμοί και οι ειδοποιήσεις, ο κόσμος να μεταβεί στα καταφύγια δεν σταματούν.

Μάλιστα, όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος, μετά από αρκετό διάστημα, πλέον οι συναγερμοί στο Κίεβο και στα δυτικά της Ουκρανίας πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο. Από το πρωί τρεις φορές ήχησαν οι σειρήνες της εναέριας απειλής στο Κίεβο, με τελευταία πριν από μια ώρα στις 8:15.

Επαφές Ζελένσκι – Έσπασε ο πάγος με τον Σταϊνμάγερ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε επαφές με τον Γερμανό πρόεδρο και τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου. Φαίνεται πως ο πάγος έσπασε με τον Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ο οποίος έχει πρόσκληση για το Κίεβο, μαζί με τον Όλαφ Σόλτς. Η τηλεφωνική επικοινωνία του Ουκρανού προέδρου με τον Μπορίς Τζόνσον φέρνει εξελίξεις με πιθανή προμήθεια όπλων μακρού βεληνεκούς.

«Νεκροταφείο» αυτοκινήτων στο Ιρπίν – Ανατριχιαστικές εικόνες

Ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στο Κίεβο Γιώργος Σιδέρης, βρέθηκε νωρίτερα και στο Ιρπίν, όπου ακόμα και το λεγόμενο «νεκροταφείο» αυτοκινήτων, εκεί που εγκατέλειψαν τα οχήματα τους κατά τη διαφυγή… μαρτυρά τη φρίκη του πολέμου. Οι εικόνες είναι ανατριχιαστικές.

Αποστολή Κίεβο: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ/κάμερα: ΚΑΡΛΟΣ ΡΟΥΒΙΟ-ΜΑΡΝΙΕΡΑΚΗΣ ήχος: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΥΠΡΑΙΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version