Η ΕΡΤ στο Κίεβο: Φόβοι για τις κινήσεις της Ρωσίας – Επικαιροποίηση στρατολογικών στοιχείων

Με ένα πρωτοφανές μπαράζ τηλεφωνικών επικοινωνιών προς δυτικούς αξιωματούχους, η Ρωσία προειδοποιεί για χρήση βρώμικης βόμβας από το Κίεβο. Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη κάνουν λόγο για ψευδείς ισχυρισμούς, επαναλαμβάνοντας τη στήριξή τους στην Ουκρανία. Από την άλλη πλευρά, η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, στο Κίεβο, Ευτυχία Πενταράκη, τόνισε ότι οι κάτοικοι της Ουκρανίας ζουν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, καθώς οι διακοπές ρεύματος είναι συνεχείς και η ανησυχία εντείνεται.

Οι έντονες κατηγορίες από το Κρεμλίνο δημιουργούν στην Ουκρανία την αίσθηση ότι ίσως συμβεί κάτι τις επόμενες μέρες. «Υπάρχει έντονη ανησυχία και για αυτό ακριβώς, σήμερα (24/10) η ουκρανική κυβέρνηση κάλεσε από τον ΟΗΕ και την Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας να στείλουν παρατηρητές ως απάντηση στον πυρηνικό εκβιασμό της Ρωσίας», ανέφερε η απεσταλμένη της ΕΡΤ.

«Τα παραπάνω συμβαίνουν ενώ ηχούν ξανά και ξανά οι σειρήνες του πολέμου. Μάλιστα, στη 13:30 ήχησε νέος αεροπορικός συναγερμός σε όλη την Ουκρανία. Επίσης, οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα ότι μόλις τις τελευταίες 24 ώρες, έχουν σκοτωθεί 6 άτομα και υπάρχουν 5 τραυματίες, στην ευρύτερη περιφέρεια του Ντονέτσκ και τις τελευταίες 3 εβδομάδες, μόνο στο Κίεβο, έχουν σκοτωθεί 12 άτομα και έχουν τραυματιστεί 60 από επιθέσεις με πυραύλους και drones. Επιπλέον, οι υλικές καταστροφές ανέρχονται σε εκατοντάδες», σημείωσε η Ευτυχία Πενταράκη.

«Βγήκε ανακοίνωση ότι οι άνδρες που είναι σε στρατεύσιμη ηλικία, δηλαδή από 18 έως 55 ετών, όπως ορίζει ο νόμος στην Ουκρανία, θα κληθούν εν καιρώ στα στρατολογικά γραφεία ώστε να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους. Όποιος κληθεί και αρνηθεί να πάει, απειλείται με πενταετή φυλάκιση», ενώ υπενθυμίζεται ότι έως τον τελευταίο καιρό δεν επιτρεπόταν να φύγουν από τη χώρα οι άνδρες αυτών των ηλικιών.

«Πολύωρες οι διακοπές ρεύματος, κυρίως στο Κίεβο και σε τρεις άλλες πόλεις. Εντούτοις, οι αρχές λένε ότι κάνουν προσπάθειες να αποκαταστήσουν το ρεύμα αλλά δυστυχώς οι διακοπές αυτές είναι αναπόφευκτες», υπογράμμισε η δημοσιογράφος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Αποστολή στο Κίεβο:  Ευτυχία Πενταράκη – Τέλης Μεταξάς & Γιάννης Παπαχρήστος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος