Οι κάτοικοι στο Τελ Αβίβ είναι ακόμα σοκαρισμένοι. Οι περισσότεροι δεν έχουν συνειδητοποιήσει, ακόμα τι έχει συμβεί και οι λένε πως παρότι είναι συνηθισμένοι στην έννοια του πολέμου, πρώτη φορά βλέπουν τη φρίκη από τέτοια εγγύτητα, μετά την επίθεση της Χαμάς.
Η απεσταλμένη της ΕΡΤ Αλεξία Καλαϊτζή, μεταδίδει από το Κέντρο Αγνοουμένων – ένα σημείο της αστυνομίας που βρίσκεται στα περίχωρα του Τελ Αβίβ – πως στο σημείο έχει στηθεί μια τεράστια επιχείρηση με τη συνδρομή αστυνομικών, ιατροδικαστών και κοινωνικών λειτουργών για εύρεση των αγνοουμένων.
Στο ίδιο σημείο, το Σάββατο, σύμφωνα με μαρτυρίες, εκατοντάδες οικογένειες βρέθηκαν για να δουν τι απέγιναν οι δικοί τους που αγνοούνται.
Οι άνθρωποι συναντούν πρώτα τους κοινωνικούς λειτουργούς και μετά μπαίνουν σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο με τις αστυνομικές αρχές. Τους λένε τι γνωρίζουν, αν έχουν κάποια βίντεο από τα social media, αν οι δικοί τους είχαν κάποιο τατουάζ, κάποιο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, δίνουν κάποια προσωπικά τους αντικείμενα και τέλος δίνουν και αίμα ώστε σε περίπτωση εύρεσης των σορών, να γίνει ταυτοποίηση.
Οι άνθρωποι που φτάνουν στο σημείο αυτό για την αναζήτηση των αγαπημένων τους προσώπων είναι συντετριμμένοι και ελπίζουν πραγματικά πως θα καταφέρουν να βρουν στο τέλος τους δικούς τους.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος