Η ΕΡΤ στην πόλη Ιζιούμ: Ομαδικοί τάφοι με νεκρούς δεμένους πισθάγκωνα (video)

Ομαδικός τάφος με περισσότερα από 440 πτώματα αποκαλύφθηκε στην πόλη Ιζιούμ, στα ανατολικά της Ουκρανίας, η οποία πέρασε και πάλι στα χέρια του Κιέβου. Φρικαλεότητες και καταστροφές κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ στις περιοχές που ανακατέλαβαν οι Ουκρανοί από τον ρωσικό στρατό.

Λουμπινέτς για θηριωδίες: Αυτά που είδαμε σε Ιζιούμ και Μπούτσα ωχριούν σε αυτό που θα δούμε στη Μαριούπολη

Ο ελληνικής καταγωγής επίτροπος του Ουκρανικού Κοινοβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ντμιτρό Λουμπινέτς ήταν από τους πρώτους Ουκρανούς αξιωματούχους που έφτασαν στο Ιζιούμ, προκειμένου να καταγράψουν την κατάσταση.

Ωστόσο, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, εκτίμησε ότι όλα αυτά που έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα για το Ιζιούμ, για τη Μπούτσα και για τις άλλες μαρτυρικές πόλεις της Ουκρανίας, ωχριούν μπροστά σε αυτό που αναμένεται να δει η ανθρωπότητα στη Μαριούπολη.

Ανταπόκριση – Κίεβο: Κώστας Ονισένκο

Νέα επίθεση Πούτιν: «Η Δύση έχει διαλύσει τη Ρωσία – Για αυτό πήγαμε στην Ουκρανία»

Οι νέες κατηγορίες του Πούτιν προς τη Δύση, ότι δηλαδή εκείνη είναι που θέλει να διαλύσει τη Ρωσία, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι έστειλε τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην Ουκρανία για να αποτρέψει κάτι τέτοιο, αναλύει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Λήδα Παπαδοπούλου.

Ο Ρώσος πρόεδρος προέβαλε το δικό του αφήγημα για τον πόλεμο: με βάση το οποίο η Δύση καλλιέργησε την ιδέα της διάλυσης της χώρας του επί δεκαετίες και χρησιμοποίησε την Ουκρανία για το σκοπό αυτό. «Ξεκινήσαμε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση για να αποτρέψουμε αυτή τη διάλυση» ισχυρίστηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, απειλώντας ότι σε περίπτωση που ο κίνδυνος για τη Ρωσία αυξηθεί, η Μόσχα θα απαντήσει με ακόμη πιο δυναμικό τρόπο.

Κατά τον Πούτιν, η Δύση είναι εκείνη που ευθύνεται και για την ενεργειακή κρίση, η οποία όπως είπε ξεκίνησε πριν από τον πόλεμο και οφείλεται μεταξύ άλλων και στην «πράσινη» ατζέντα κατά της κλιματικής αλλαγής.

Μετά τη χθεσινή διάσταση απόψεων με τον πρόεδρο της Κίνας, ο Πούτιν άκουσε σήμερα τις ενστάσεις και του Ινδού πρωθυπουργού

Ο Ναρέντρα Μόντι, Ινδός πρωθυπουργός δε θα μπορούσε να είναι πιο σαφής, αφού μπροστά στις κάμερες είπε στον κ. Πούτιν ότι «Αυτή δεν είναι εποχή για πολέμους». Αναγκάζοντας το Ρώσο πρόεδρο να απαντήσει ότι γνωρίζει τις ανησυχίες του και ότι η Μόσχα κάνει ό,τι μπορεί για τον τερματισμό της σύγκρουσης το συντομότερο δυνατό, αλλά η Ουκρανία απορρίπτει τις διαπραγματεύσεις.

Ρεπορτάζ: Λήδα Παπαδοπούλου | ΕΡΤ 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος