Η ΕΡΤ στην Ουκρανία – Πέντε νεκροί από πυραυλικό πλήγμα στην Οδησσό

Υπάρχουν θύματα στην Οδησσό ως αποτέλεσμα πυραυλικού πλήγματος στην πόλη-λιμάνι της νότιας Ουκρανίας που σημειώθηκε σήμερα, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο εκπρόσωπος της περιφέρειας Σερχίι Μπρατσούκ, ενώ ο επικεφαλής της ουκρανικής προεδρίας έκανε λόγο για πέντε νεκρούς και 18 τραυματίες.

Σύμφωνα με τη νότια διοίκηση της αεροπορίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, δύο πύραυλοι έπληξαν εγκαταστάσεις του στρατού και δύο κτίρια κατοικιών στην Οδησσό. Οι δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας κατάφεραν να αναχαιτίσουν δύο άλλους πυραύλους που είχαν στόχο την πόλη, αναφέρει σε ανακοίνωσή της στο διαδίκτυο η διοίκηση.

Για επίθεση σε στρατιωτικούς στόχους στην Οδησσό, έκανε λόγο στο δελτίο ειδήσεων των 15:00, η απεσταλμένη της ΕΡΤ στο Κίεβο, Έλενα Αποστολίδου. Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες οι ουκρανικές δυνάμεις αναχαίτισαν πύραυλο που πετούσε πάνω από τον ουρανό της Οδησσού με τα συντρίμμια να έχουν καταπέσει σε κατοικημένη περιοχή. Κατά τις πληροφορίες της ΕΡΤ, υπάρχει φωτιά σε πολυκατοικία, αλλά και σε οχήματα. Είναι άγνωστο αν ο στόχος ήταν η Οδησσός ή αν αυτός ο πύραυλος είχε κάποιον άλλο τελικό προορισμό, είπε η δημοσιογράφος.

Σχετικό Άρθρο: Κίεβο: Με συγκίνηση και προσευχές η πρώτη Ανάσταση – Σιωπηλές οι εκκλησίες τα μεσάνυχτα του Μ. Σαββάτου

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος