Η ΕΡΤ στην Ουκρανία: Πολύνεκρο ρωσικό χτύπημα στην Οδησσό

Η Ρωσία κλιμακώνει τις επιθέσεις της στο ουκρανικό έδαφος και εκτός Ντονμπάς, λίγες ώρες μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ και την ανακοίνωση της αποχώρησης των ρωσικών δυνάμεων από το στρατηγικής σημασίας Φιδονήσι στη Μαύρη Θάλασσα. Ο ρωσικός στρατός χτύπησε με πυραύλους την Οδησσό, όπου τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν.  Επίσης, στην ίδια περιοχή επλήγη κέντρο αναψυχής, με τρεις νεκρούς κι έχουν καταστραφεί διάφορα κτήρια.

Για αντίποινα λόγω της ταπεινωτικής ήττας της Ρωσίας στο Φιδονήσι κάνουν λόγο Ουκρανοί αξιωματούχοι. «Το νησί είναι ένα στρατηγικό σημείο και αλλάζει σημαντικά την κατάσταση στη Μαύρη Θάλασσα, δηλώνει ο Ζελένσκι. Δεν εγγυάται ασφάλεια, δεν εγγυάται ότι ο εχθρός δεν θα επιστρέψει, αλλά περιορίζει σημαντικά τις ενέργειες των εισβολέων», είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Κομισιόν απευθύνθηκε στην ουκρανική βουλή και μίλησε για την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων κατά της διαφθοράς στη χώρα.

Την ίδια ώρα, εξακολουθούν να βρίσκουν πτώματα στον χώρο του εμπορικού κέντρου στο Κρεμεντσούκ που θα ταυτοποιηθούν με τη χρήση DNA. Τριάντα έξι άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 60 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Διασώστες, εθελοντές και άλλοι εργαζόμενοι έχουν καθαρίσει το 80% της περιοχής.

Ο δήμαρχος του Μικολάιβ Ολεξάντρ Σιένκεβιτς ανέφερε νωρίς την 1η Ιουλίου ότι ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις στην πόλη. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Περιφερειακής Διοίκησης του Λουχάνσκ, Χαϊντάι, οι Ρώσοι έχουν επιτεθεί σε διυλιστήριο πετρελαίου.

Αποστολή: Κάτια Αντωνιάδη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος