Η ΕΡΤ στην εμπόλεμη ζώνη: Τεθωρακισμένα στην «Πύλη της Γάζας» σύμφωνα με Ισραηλινό διοικητή – Διπλός ο βομβαρδισμός στην Τζαμπαλίγια

Από το Τελ Αβίβ ο απεσταλμένος της ΕΡΤ Κώστας Καντούρης επισημαίνει ότι στο επίκεντρο των ισραηλινών επιχειρήσεων είναι ο μεγαλύτερος προσφυγικός καταυλισμός της Γάζας, ηΤζαμπαλίγια, όπου οι νεκροί σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, ανέρχονται σε 195, οι τραυματίες σε 770 και επιπλέον αγνοούνται 120 άτομα.

Ο Ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι ήταν διπλός ο βομβαρδισμός στη Τζαμπαλίγια με αιτιολογία ότι εκεί υπήρχε επιχειρησιακό κέντρο της Χαμάς και εξοντώθηκε ένας εκ των διοικητών που προετοίμασε την εισβολή της 7ης Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ.

Οι σειρήνες συναγερμού έχουν να ηχήσουν από τις 8 το βράδυ της Τετάρτης στο νότιο Ισραήλ, ενώ αντίθετα στη Γάζα η νέα διακοπή ρεύματος και τηλεπικοινωνιών προμηνύει νέο κύμα χερσαίων επιθέσεων.

Ο διοικητής ταξιαρχίας τεθωρακισμένων ανακοίνωσε ότι τα ισραηλινά στρατεύματα είναι ήδη στην «πύλη της Γάζας».

Στην ισραηλινή μεθόριο με τη Γάζα, παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν ολονύκτιες μάχες, ενώ ο σιραηλινός στρατός επιβεβαιώνει ότι σκοτώθηκαν 17 στρατιώτες, με τον απολογισμό να ανέρχεται σε 332 νεκρούς ένστολους.

ΟΙ συνολικές απώλειες για το Ισραήλ είναι 1.4000 ενώ οι Παλαιστινιακές πηγές αναφέρουν 8.700 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 3.300 παιδιά.

Από το πέρασμα στην Αίγυπτο μέσω της Ράφας, απομακρύνθηκαν από τη Γάζα 361 υπήκοοι με διπλή υπηκοότητα και 76 τραυματίες, ενώ και σήμερα αναμένεται να συνεχιστεί η έξοδος.

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι η Αίγυπτος θα υποδέχεται τραυματίες σε νοσοκομείο που απέχει 15 χιλιόμετρα από τη Γάζα.

Στο μέτωπο του βόρειου Ισραήλ με τον Λίβανο, ο Κώστας Καντούρης αναφέρει νέες εχθροπραξίες ενώ το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έπληξε θέσεις της Χεζμπολάχ από όπου εξαπολύονται επιθέσεις με drones.

EΡΤ -Αποστολή: Κώστας Καντούρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος