Η ΕΡΤ στην εμπόλεμη ζώνη: Τεταμένη η κατάσταση στο βόρειο Ισραήλ – Εντείνονται οι μάχες

Με μπαράζ βομβαρδισμών σφυροκοπά το Ισραήλ τη Γάζα, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται από χθες το βράδυ στο βόρειο μέτωπο του πολέμου, καθώς ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικό βομβαρδισμό σε περιοχές της Συρίας, συγκεκριμένα στη Ντάρα, με στόχο αποθήκες στρατού και εκτοξευτές όλμων, σε απάντηση της εκτόξευσης ρουκετών από τη Συρία στα υψίπεδα του Γκολάν.

Ο απεσταλμένος της ΕΡΤ Κώστας Καντούρης, μεταφέροντας τις τελευταίες εξελίξεις από την περιοχή, ανέφερε ότι στο βόρειο Ισραήλ η κατάσταση είναι τεταμένη. Οι μάχες εντείνονται, οι εχθροπραξίες είναι διαρκείς. Αντιαρματική πύραυλοι από την πλευρά του Λιβάνου χτύπησαν χθες τις πόλεις Σούρλα και Μανάρα και το πυροβολικό των Ισραηλινών απάντησε.

Σήμερα έγινε η δεύτερη από αέρος επίθεση στην Δυτική Όχθη και συγκεκριμένα στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν, όπου οι Ισραηλινοί προχώρησαν σε βομβαρδισμό με drones.

Χθες είχαμε τη μεγαλύτερη επίθεση με ρουκέτες προς το Ισραήλ. Οι περισσότερες αναχαιτίστηκαν. Στην ευρύτερη περιφέρεια, σύμφωνα με ανακοινώσεις και δημοσιεύματα των ισραηλινών ΜΜΕ, υπάρχουν πέντε τραυματίες σε διάφορες περιοχές, ενώ χθες κοντά στη Γάζα επιχειρήθηκε από κομάντο της Χαμάς να γίνει εισβολή από τη θάλασσα. Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε, εξουδετερώθηκαν και μετά ακολούθησε αεροπορική επιδρομή σε στόχους στη Γάζα, από όπου ξεκίνησαν οι κομάντος.

Η απεσταλμένη της ΕΡΤ στο Ισραήλ, Ευτυχία Πενταράκη, τόνισε από πλευράς της ότι συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο και ίσως δώσει κάποιο πράσινο φως σχετικά με την χερσαία επίθεση που αναμένεται. “Έχουμε πάντως την αίσθηση ότι αυτή η αναβολή είναι γιατί το βλέμμα, πρώτον, είναι στραμμένο στους ομήρους και σε αυτές τις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη, αλλά είναι και πολλές οι πιέσεις που δέχεται το Ισραήλ τόσο από τη διεθνή κοινότητα για τους νεκρούς καθημερινά αμάχους που υπάρχουν, οι οποίοι αν γίνει αυτή η επέμβαση σίγουρα θα αυξηθούν. Είναι βέβαια και όλες αυτές οι απειλές. Δημοσιεύτηκε σήμερα ότι την περασμένη εβδομάδα η Σαουδική Αραβία αναχαίτισε ένα πύραυλο που έφυγε από τους Χούτι στην Υεμένη πιθανότατα με προορισμό το Ισραήλ. Το προηγούμενο διάστημα αντίστοιχοι πύραυλοι αλλά και Drone έχουν αναχαιτιστεί από πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών που βρίσκεται στην περιοχή. Είναι βέβαια και το μέτωπο της Γάζας, οπότε σίγουρα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και να αντισταθμιστούν όλοι αυτοί οι παράγοντες. Πάντως χθες ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού είπε ότι είναι θέμα στρατηγικής και ελιγμών αυτό που γίνεται και δεν ξεκινάνε ακόμη“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος