«Η Εκκλησία πρέπει να αλλάξει τη διδασκαλία για την ομοφυλοφιλία» λέει ο Αρχιεπίσκοπος Λουξεμβούργου

Ο καρδινάλιος Jean-Claude Hollerich είναι ένας από τους σημαντικότερους ιεράρχες σε όλη την Ευρώπη. Είναι αυτός που, με τη θέληση του Πάπα Φραγκίσκου, θα είναι υπεύθυνος για τη συνοδική διαδικασία στην ήπειρό μας. Τώρα ο καρδινάλιος ζήτησε μια αναθεώρηση της διδασκαλίας της Εκκλησίας για την ομοφυλοφιλία.

Ο Καρδινάλιος Jean-Claude Hollerich είναι ο Αρχιεσπίσκοπος Λουξεμβούργου. Είναι επικεφαλής της COMECE, της Επισκοπικής Διάσκεψης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Είναι επίσης αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Επισκοπικών Διασκέψεων και θα είναι υπεύθυνος για την πορεία της Συνόδου για τη Συνοδικότητα στην Ευρώπη.

Ο Καρδινάλιος παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων KNA. Ο καρδινάλιος Hollerich ήταν από καιρό γνωστός ως φίλος της Εκκλησίας στη Γερμανία.

Ο καρδινάλιος σχολίασε την καμπάνια #OutInChurch. Ως μέρος αυτής, πάνω από 100 άτομα στην Εκκλησία στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένων ιερέων, δήλωσαν ότι είναι λεγόμενα LGBT άτομα.

Ο καρδινάλιος συμμετείχε στην αξιολόγηση αυτής της δράσης, η οποία παρουσιάζεται από την πλειοψηφία των επισκόπων από τη Γερμανία. Αποφάσισε ότι κανένας από αυτούς τους ανθρώπους δεν έπρεπε να τιμωρηθεί με κανέναν τρόπο.

Οι υποστηρικτές αυτής της στάσης πιστεύουν ότι η διδασκαλία της Εκκλησίας, που βασίζεται στην Αγία Γραφή, εντάσσεται σε ένα αναχρονιστικό πολιτισμικό πλαίσιο.

Επιπλέον, μόνο η σύγχρονη επιστήμη έδειξε ότι η σεξουαλική δραστηριότητα ατόμων του ίδιου φύλου δεν είναι εκδήλωση αχαλίνωτου πόθου, αλλά έκφραση φυσικών επιθυμιών για αγάπη ή αποδοχή. Γι’ αυτό στη Γερμανία, μεταξύ άλλων, προτείνεται η ευλογία των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Μετάφραση: Μαλγκοζάτα Ολσέφσκι

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος