Η ΕΕ απορρίπτει την κριτική του Π.Ο.Υ για άνιση διανομή εμβολίων με αφορμή την χορήγηση  τρίτης δόσης

Η ΕΕ απέρριψε σήμερα την κριτική που άσκησε χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για μη χορήγηση μιας τρίτης δόσης εμβολίων κατά της Covid-19 σε υγιείς εμβολιασμένους πολίτες πάρα μόνο σε ανοσοκατεσταλμένους λόγω της παγκόσμιας άνισης διανομής των εμβολίων, ζητώντας μάλιστα μορατόριουμ ενός μήνα από τις πλουσιότερες χώρες, ώστε να ενισχυθούν οι εμβολιασμοί στις φτωχότερες χώρες.

Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ, Τιερί Μπρετόν, δήλωσε ότι η ΕΕ θα χρειαστεί περίπου 300 έως 350 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για πιθανούς ενισχυτικούς εμβολιασμούς και ότι πολλά από τα εμβόλια κατά του κορονοϊού παράγονται στην ΕΕ σε ένα μήνα. «Λαμβάνω το μήνυμα, αλλά οι αριθμοί δεν λένε αυτό», δήλωσε ο Μπρετόν, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την επέκταση των παραγωγικών ικανοτήτων στην ΕΕ.

Δόσεις στην Αφρική

Εν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση να επιστρέψει τις δόσεις εμβολίων που κατασκευάζονται στην Αφρική και αποστέλλονται στην Ευρώπη από τον κατασκευαστή Johnson & Johnson. Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέλαβε αντίστοιχη δέσμευση, δήλωσε ο Επίτροπος της Πανδημίας της Αφρικανικής Ένωσης  Στριβέ  Μασιβιγια

Υπενθυμίζεται πως η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον Ντερ Λαίεν έχει υποσχεθεί να παραδώσει 200 ​​εκ. επιπλέον δόσεις εμβολίου έως το τέλος του έτους στην αφρικανική ήπειρο. Περίπου 70 εκ. εξ αυτών προέρχονται από τη Γερμανία. Στην Αφρική, μόλις το 3% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως, αν και η ήπειρος βρίσκεται επί του παρόντος στα πρόθυρα ενός τρίτου κύματος μολύνσεων.

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος