Η Ε.Ε καταδικάζει τις ποινές κατά των Τατάρων στην Κριμαία

Array

Με γραπτή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Υπηερεσίας Εξωτερικής Δράσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει τη λεγόμενη «καταδίκη», που εκδόθηκε χθες στην παράνομα προσαρτημένη Κριμαία από παράνομες ρωσικές αρχές κατά του πρώτου αναπληρωτή αρχηγού του Μετζλίς των Τατάρων της Κριμαίας Nariman Dzhelial, καθώς και των αδελφών Asan και Aziz Akhtemov.

Αυτό έρχεται μετά την πολιτικά υποκινούμενη και παράνομη κράτησή τους από τις ρωσικές αρχές τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Κριμαία, την οποία επίσης καταδίκασε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει ότι όλοι οι Ουκρανοί που κρατούνται παράνομα από τις ρωσικές αρχές θα απελευθερωθούν αμέσως και άνευ όρων. Οι Τάταροι της Κριμαίας γίνονται όλο και περισσότερο στόχος της Ρωσίας, ιδιαίτερα στο πλαίσιο του απρόκλητου και αδικαιολόγητου επιθετικού πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και της προσάρτησης της Κριμαίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί τη Ρωσία να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της βάσει του διεθνούς δικαίου και να σταματήσει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κατοίκων της Κριμαίας, όπως επίσης επαναλήφθηκε στις 23 Αυγούστου 2022 στην κοινή δήλωση των Συμμετεχόντων της Διεθνούς Πλατφόρμας Κριμαίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει σταθερή στην υποστήριξή της για την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της. Η ΕΕ δεν αναγνωρίζει και δεν πρόκειται να αναγνωρίσει την παράνομη προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Ανταπόκριση: Γιώργος Συριόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος