Η Δούκισσα του Σάσεξ, Μέγκαν Μαρκλ, θέλει να κατοχυρώσει τη λέξη «αρχέτυπα»

Η Δούκισσα του Σάσεξ, Μέγκαν Μαρκλ, ζήτησε η λέξη «αρχέτυπα» να είναι νομικά κατοχυρωμένη μόνο για εκείνη, ώστε να τη χρησιμοποιήσει ως τέτοια για τον τίτλο του νέου της podcast στο Spotify, που θα ξεκινήσει να προβάλλεται αυτό το καλοκαίρι.

Αν και είναι μια αρχαία ελληνική λέξη που χρησιμοποιείται στα αγγλικά από το 1540, αυτό δεν εμπόδισε την Archwell Audio, μια από τις εταιρείες που ιδρύθηκαν από τη Μέγκαν και τον σύζυγό της Πρίγκιπα Χάρι, να υποβάλει αίτημα στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ.

Εάν εγκριθεί ότι η Μέγκαν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει αυτή τη λέξη, αυτό θα σήμαινε ότι στην πραγματικότητα ανήκει στην Archwell Audio και όχι στην Spotify, η οποία τους πλήρωσε 18 εκατομμύρια λίρες, όπως λένε, για τη συνεργασία τους το 2020.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης, η Μέγκαν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει νομική πρόκληση από εταιρείες που ήδη χρησιμοποιούν αυτή τη λέξη στα ονόματά τους.

Παρεμπιπτόντως, η εκπομπή που ανακοινώνει η Μέγκαν θα εξερευνήσει ταμπέλες και στερεότυπα που προσπαθούν να συγκρατήσουν τις γυναίκες και θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις με ειδικούς και ιστορικούς κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Στο τρέιλερ για το podcast της, η Meghan είπε: «Έτσι μιλάμε για τις γυναίκες: οι λέξεις που εκπαιδεύουν και μεγαλώνουν τα κορίτσια μας και πώς τα μέσα αντανακλούν τις γυναίκες μας… αλλά από πού προέρχονται αυτά τα στερεότυπα;»

Η Δούκισσα, κοιτάζοντας τη λίστα των καλεσμένων που θα εμφανιστούν στο podcast, πρόσθεσε: «Αυτά είναι αρχέτυπα – ένα podcast στο οποίο ανατέμνουμε, ερευνούμε και φυτεύουμε ετικέτες που προσπαθούν να συγκρατήσουν τις γυναίκες. Θα μιλήσω με γυναίκες που ξέρουν πολύ καλά πώς αυτοί οι τύποι διαμορφώνουν τις αφηγήσεις μας».

Το μόνο podcast του Χάρι και της Μέγκαν μέχρι στιγμής ήταν το τριανταπεντάλεπτο ειδικό πρόγραμμα για τις γιορτές τον Δεκέμβριο του 2020, στο οποίο συμμετείχαν οι Έλτον Τζον και Τζέιμς Κόρντεν.

Πηγή: Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΙΚΑ
Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος