Η Δούκισα του Σάσεξ κέρδισε την απόφαση ιδιωτικότητας εναντίον της Mail on Sunday

Η Δούκισσα του Σάσεξ, Μέγκαν Μάρκλ, κέρδισε το τελευταίο στάδιο στον δικαστικό αγώνα της εναντίον του εκδότη της βρετανικής εφημερίδας,  Mail on Sunday.

Το Εφετείο, απέρριψε την προσπάθεια της Associated Newspapers, να πάει σε δίκη, για τη δημοσίευση αποσπασμάτων από την επιστολή της Μέγκαν προς τον πατέρα της.

Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου είχε ήδη αποφασίσει, υπέρ της δούκισσας στην υπόθεση της ιδιωτικής ζωής και των πνευματικών δικαιωμάτων. Είχε αναφέρει, ότι τα ζητήματα ήταν τόσο ξεκάθαρα που δεν χρειαζόταν μια πλήρης ακρόαση. Η απόφαση αυτή έχει πλέον επικυρωθεί.

Οι δικηγόροι της Μέγκαν είχαν υποστηρίξει, ότι η επιστολή της στον Τόμας Μαρκλ, τον Αύγουστο του 2018, ήταν «βαθιά προσωπική» και «προφανώς προοριζόταν να κρατηθεί ιδιωτική».

Ανακοινώνοντας την απόφαση, οι τρεις δικαστές που άκουσαν την έφεση, είπαν ότι το περιεχόμενο της επιστολής ήταν «προσωπικό, ιδιωτικό και όχι θέμα έννομου δημόσιου συμφέροντος».

Πρόσθεσαν ότι, «Τα άρθρα στο Mail on Sunday παρενέβαιναν στις εύλογες προσδοκίες της Δούκισσας για ιδιωτικότητα και δεν ήταν δικαιολογημένο ή αναλογικό μέσο διόρθωσης ανακρίβειων σχετικά με το γράμμα».

Δημήτρης Γ. Απόκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος