Η Disney+ έφτασε στους 164,2 εκατ. συνδρομητές, αλλά οι οικονομικές απώλειες συσσωρεύονται

Η υπηρεσία streaming της Disney+ είδε τους συνδρομητές της να κάνουν «άλμα» κατά 12 εκατομμύρια χρήστες σε σύγκριση με τον Ιούνιο, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα την Τρίτη, καθώς οι ταινίες “Obi-Wan Kenobi” και ο «Μαύρος Πάνθηρας» συνέχισαν να αψηφούν την οικονομική δυσπραγία.

Το κέρδος ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών, αλλά οι υπηρεσίες streaming του ομίλου με έδρα την Καλιφόρνια, οι οποίες περιλαμβάνουν τις υπηρεσίες Disney+, ESPN+ και Hulu, υπερδιπλασίασαν τις λειτουργικές ζημίες τους σε ετήσια βάση σε 1,47 δισ. δολάρια για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα.

Ο αριθμός των ατόμων που είναι συνδρομητές στο Disney+ έφτασε τα 164,2 εκατομμύρια άτομα, περισσότερο από τα 161 εκατομμύρια που εκτιμούσε η εταιρεία δεδομένων Factset.

Αλλά αυτό αντισταθμίστηκε από τις υψηλές οικονομικές απώλειες για τη ναυαρχίδα της υπηρεσίας streaming της Disney, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τείχος αντιπάλων, συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη του κλάδου Netflix και των 223 εκατομμυρίων συνδρομητών του παγκοσμίως.

Ο CEO της Walt Disney, Μπομπ Τσάπεκ δήλωσε ότι η οικοδόμηση της επιχείρησης streaming απαιτούσε «σημαντικές επενδύσεις» και ότι η υπηρεσία υφίσταται τώρα «μέγιστες λειτουργικές απώλειες, οι οποίες αναμένουμε να μειωθούν στο μέλλον».

Η Disney+, που ακολουθεί το Netflix, πρόκειται να λανσάρει μια φθηνότερη αλλά υποστηριζόμενη από διαφημίσεις συνδρομητική προσφορά για να προσελκύσει ακόμη περισσότερους θεατές αλλά και να διαφοροποιήσει τη ροή των εσόδων της.

Η νέα έκδοση της Disney θα ξεκινήσει στις 8 Δεκεμβρίου με 7,99 δολάρια το μήνα, ενώ η βασική συνδρομή χωρίς διαφημίσεις ανεβαίνει στα 10,99 δολάρια.

Η εταιρεία τον Αύγουστο δήλωσε ότι ελπίζει ότι το Disney+ θα φτάσει σε κερδοφορία το 2024 και υπολογίζει στις επερχόμενες κυκλοφορίες όπως το «Black Panther: Wakanda Forever» και «Avatar: Ο δρόμος του νερού», για να τροφοδοτήσει τα σύνολα των συνδρομών της.

Πηγή: AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος