Η διασκέδαση «εκτοξεύει» τα έσοδα του Λονδίνου- Χρονιά ρεκόρ το 2023

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι η βρετανική πρωτεύουσα ανακάμπτει από την πανδημία σε έσοδα από την εστίαση και τη διασκέδαση.

Συγκεκριμένα τα έσοδα από τον κλάδο της φιλοξενίας στη βρετανική πρωτεύουσα αυξήθηκαν σε 46 δισ. στερλίνες πέρυσι, από 43 δισ. στερλίνες το 2019 πριν την πανδημία.

Οι κλασικές παμπ, τα μπαρ και τα εστιατόρια του Λονδίνου φαίνεται να οδηγούν την οικονομική ανάκαμψη του Λονδίνου. Παράλληλα, εκατομμύρια Λονδρέζοι και επισκέπτες παρακολούθησαν συναυλίες σε παγκοσμίου φήμης χώρους και φεστιβάλ της πρωτεύουσας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Τα νέα στοιχεία δείχνουν αναλυτικά:

  • Το Boxpark (σύμπλεγμα καταστημάτων) ανέφερε πωλήσεις-ρεκόρ τον Δεκέμβριο του 2023, με αύξηση 22% από τον Δεκέμβριο του 2022. Περισσότερα από 250 νέα εστιατόρια άνοιξαν στο Λονδίνο πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 4% σε σχέση με το 2022
  • Η αρένα Ο2 είχε επίσης χρονιά-ρεκόρ με περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια εισιτήρια που πουλήθηκαν στις εκδηλώσεις της.
  • Η παράσταση ABBA Voyage δέχτηκε περισσότερους από 1 εκατομμύριο επισκέπτες στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του στο Ανατολικό Λονδίνο, προσθέτοντας 177 εκατομμύρια στερλίνες στην Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία (GVA) της πρωτεύουσας.
  • Το φεστιβάλ ανοιχτού χώρου BST Hyde Park υποδέχτηκε 555.000 επισκέπτες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ξεπουλώντας ταχύτερα από ό,τι πριν από την πανδημία.
  • Τρία από τα μεγαλύτερα στάδια του Λονδίνου υποδέχτηκαν περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια επισκέπτες σε μια σειρά από εκδηλώσεις ζωντανής μουσικής. Αυτές περιλαμβάνουν πάνω από 225.000 θεατές που είδαν τη συναυλία της Beyoncé για πέντε βράδια στο Tottenham Hotspur Stadium. Επίσης, ο Harry Styles κατέγραψε την υψηλότερη σε πωλήσεις εμφάνιση του στο Ηνωμένο Βασίλειο (320.000) σε τέσσερα βράδια στο Wembley και 160.000 απολαμβάνοντας τον The Weeknd στο στάδιο του Λονδίνου.

Φέτος αναμένονται συναυλίες από τους Taylor Swift, Bruce Springsteen, Liam Gallagher και Burna Boy που παίζουν στο Λονδίνο.

«Οι παμπ, τα κλαμπ, τα μπαρ και τα εστιατόρια του Λονδίνου είναι ασυναγώνιστα και χαίρομαι που βοήθησαν την πρωτεύουσα μας να ξεφύγει από τον αντίκτυπο της πανδημίας. Δείχνει πραγματικά την εκπληκτική ανθεκτικότητα της φιλοξενίας του Λονδίνου», δήλωσε ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σάντικ Καν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος