Η άντληση φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Yamal-Europe μειώθηκε περισσότερο από το 1/3

Η άντληση φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Yamal-Europe (μήκους 4.196 χιλιομέτρων που συνδέει τα ρωσικά κοιτάσματα φυσικού αερίου στη χερσόνησο Γιαμάλ και τη Δυτική Σιβηρία με την Πολωνία και τη Γερμανία) προς τη Γερμανία το πρωί της Πέμπτης (11/11) μειώθηκε περισσότερο από το 1/3 και συγκεκριμένα έφτασε περίπου 700 χιλιάδες κυβικά μέτρα την ώρα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της γερμανικής εταιρείας μεταφοράς φυσικού αερίου Gascade.

Η άντληση από τις 8:00 έως τις 9:00, ώρα Μόσχας ανήλθε σε 695 χιλιάδες κυβικά μέτρα, δηλαδή 1/3 λιγότερο από τις τελευταίες ώρες άντλησης του του φυσικού αερίου την ημέρα (λήγει στις 8.00 ώρα Ελλάδος), με την μέση άντληση να κυμάνθηκε κοντά στο 1 εκατομμύριο κυβικά μέτρα.
Η μέγιστη στάθμη άντλησης την προηγούμενη μέρα έφτασε τα 1,47 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ώρα.

Ταυτόχρονα, οι προμήθειες της Γκάζπρομ μέσω του αγωγού της Ουκρανίας διατηρούνται στο επίπεδο της Τετάρτης. Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις για άντληση μέσω του ουκρανικού GTS και στις 10 Νοεμβρίου, μαρτυρούν πως αυτή έφτασε τον μέγιστο όγκο προμηθειών που ορίζεται από το πλαίσιο των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρείας, ο οποίος είναι 109 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος