Η αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα προειδοποιεί ότι επίκειται τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

Σύνοψη
  • Οι Αμερικανοί πολίτες καλούνται να αποφεύγουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις για τις επόμενες 48 ώρες

Eπικαλούμενη πληροφορίες ότι εξτρεμιστές σχεδιάζουν επίθεση, η αμερικανική πρεσβεία στη Ρωσία προειδοποίησε τους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν τις μεγάλες συναθροίσεις στη Μόσχα. Λίγες ώρες νωρίτερα οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι απέτρεψαν σχέδιο επίθεσης σε συναγωγή από έναν πυρήνα του αφγανικού βραχίονα του Ισλαμικού Κράτους.

Η πρεσβεία, η οποία έχει επανειλημμένως καλέσει όλους τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν άμεσα τη Ρωσία, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση της απειλής, αλλά επισήμανε ότι οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν τα πλήθη και να γνωρίζουν το περιβάλλον όπου βρίσκονται.

“Η πρεσβεία παρακολουθεί τις πληροφορίες ότι εξτρεμιστές σχεδιάζουν σύντομα να στοχοθετήσουν μεγάλες συναθροίσεις στη Μόσχα, που θα περιλαμβάνουν συναυλίες, και οι Αμερικανοί πολίτες καλούνται να αποφεύγουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις για τις επόμενες 48 ώρες“, αναφέρει με μήνυμά της στην ιστοσελίδα της η πρεσβεία.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει πυροδοτήσει την βαθύτερη κρίση στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση μετά την κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962 και ο Πούτιν έχει προειδοποιήσει ότι η Δύση κινδυνεύει να προκαλέσει πυρηνικό πόλεμο, αν στείλει στρατεύματα για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Το Κρεμλίνο λέει ότι οι σχέσεις με τις ΗΠΑ ποτέ δεν βρίσκονταν σε χειρότερο σημείο και κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι μάχεται κατά της Μόσχας με το να υποστηρίζει την Ουκρανία με χρήματα, όπλα και πληροφορίες.

Η ανακοίνωση της FSB

Η FSB ανακοίνωσε ότι πυρήνας του Ισλαμικού Κράτους δραστηριοποιείται στην περιφέρεια Καλούγκα της Ρωσίας και ανήκει στον αφγανικό βραχίονα της οργάνωσης, που είναι γνωστός ως ISIS-Khorasan. Αυτός επιδιώκει να ιδρύσει χαλιφάτο στο Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Τουρκμενιστάν, το Τατζικιστάν, το Ουζμπεκιστάν και το Ιράν.

Η οργάνωση εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Αφγανιστάν στα τέλη του 2014 και χαρακτηρίστηκε ακραία βίαιη.

Ο πυρήνας “προετοίμαζε επίθεση εναντίον των πιστών σε συναγωγή χρησιμοποιώντας όπλα”, ανακοίνωσε η FSB.

Όταν αντιμετωπίστηκαν, οι ένοπλοι προέβαλαν αντίσταση στις ρωσικές ειδικές δυνάμεις και “εξουδετερώθηκαν” από τα πυρά των τελευταίων, ανέφερε η ανακοίνωση.

“Όπλα, πυρομαχικά καθώς και εξαρτήματα για την κατασκευή αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν”, προστίθεται στην ανακοίνωση της FSB.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος