Η Αίγυπτος σχεδιάζει να παράγει «ψωμί πατάτας» για εξοικονόμηση ενός εκατ. τόνου σιταριού

Πριν από σχεδόν 20 χρόνια, ο Αιγύπτιος ερευνητής ερευνητής Abdel Moneim El-Gendy αποφάσισε να αφιερώσει τις προσπάθειές του στην εύρεση της γενετικής σύνθεσης της πατάτας που θα χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή καρβέλιων ψωμιού.

Ο ερευνητής όλα αυτά τα χρόνια συνέχισε να εργάζεται πάνω στην ιδέα του, μέχρι που την υλοποίησε και το Κυβερνείο της Νέας Κοιλάδας αποφάσισε να εισαγάγει τη νέα ποικιλία πατάτας «Jendawi» στην παραγωγή ψωμιού.

Πρόσφατα, μετά από σύσταση του Κυβερνήτη της Νέας Κοιλάδας, Muhammad Al-Zamlot, και κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Υπουργό Εφοδιασμού και Εσωτερικού Εμπορίου στην Αίγυπτο, Ali Moselhi, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν λύσεις για την κρίση του σιταριού, με υψηλή ποιότητα και με διακριτικές προδιαγραφές.

Ο Moselhi κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ανέφερε ότι η Αίγυπτος σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη νέα γενετική δομή της αλεσμένης πατάτας στην παραγωγή ψωμιού, σημειώνοντας ότι «το ψωμί πατάτας θα παρέχει στην Αίγυπτο μεγάλες ποσότητες σιταριού, ύψους ενός εκατομμυρίου τόνων ετησίως».

Αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα ο Αλ Τζούντι στη συνέντευξή του στο «Sky News Arabia» είπε: «Η μεγάλη παραγωγικότητα του στρέμματος που καλλιεργείται με αυτό το είδος πατάτας, φτάνει στους 20 τόνους ανά στρέμμα, που ισοδυναμεί με 10 διαφορετικά στρέμματα παραγωγής σίτου».

Ο ιδιοκτήτης του έργου για την παραγωγή του καλού υβριδίου πατάτας για την παραγωγή ψωμιού σημείωσε: «Η ιδέα εφαρμόστηκε τον τελευταίο μήνα του Ραμαζανιού στο New Valley Governorate και προστέθηκαν 15 τόνοι αλεύρι πατάτας με 2 τόνους αλεύρι και ψωμί, και δεν υπήρχε διαφορά μεταξύ των δύο».

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος