HΠΑ: Και οι πλέον συγκρατημένοι αγόρασαν λαχνό για το τζάκποτ του 1,5 δις $

Οι πιθανότητες επιτυχίας στο τζάκποτ είναι μία στις 292 εκατομμύρια, ωστόσο κάθε νοικοκυριό σε 44 αμερικανικές πολιτείες, έδωσε έστω και δύο δολάρια για έναν λαχνό, συμμετέχοντας στη μεγαλύτερη λοταρία Powerball, στην ιστορία των ΗΠΑ.

Στο 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σκαρφάλωσαν τα κέρδη, καθώς κάθε εβδομαδιαία κλήρωση από τις 7 Νοεμβρίου, οδηγούσε στο θρυλικό πλέον τζάκποτ.

Ο Οργανισμός Multi-Lottery Association που διαχειρίζεται την λοταρία, δελέασε ακόμη περισσότερο, στοιχηματίζοντας ότι από την κλήρωση της Τετάρτης δεν θα προκύψει ένας υπερτυχερός, αλλά αρκετοί νικητές στις κατηγορίες.

Για το νικητή του τζάκποτ προβλέπονται φόροι που θα κόψουν το ποσό στο ήμισυ, ενώ εάν επιλέξει να εξαργυρώσει το λαχείο σε μετρητά, θα λάβει περίπου 930 εκατομμύρια δολάρια. Διεκδίκηση ολόκληρου του ποσού του 1,5 δις δολαρίων, συνεπάγεται σταδιακή καταβολή των χρημάτων και τελικά εξόφληση σε τριάντα χρόνια.

Εν΄ όψει της “ιστορικής” κλήρωσης στη Βόρεια Αμερική, οι ειδικοί των στοιχημάτων υπενθυμίζουν το ανάλογο ευρωπαϊκό ρεκόρ, με την κλήρωση του el Gordo της Ισπανίας, κατά την οποία αναδείχτηκε ένας υπερτυχερός.

Οι Αμερικανοί υποστηρικτές λένε ότι τα έσοδα λαχειοφόρων αγορών συνέβαλαν στην αύξηση της χρηματοδότησης σε κρίσιμους τομείς, ιδίως για την εκπαίδευση, με παράδειγμα τη Φλόριντα όπου τα έσοδα απορροφήθηκαν σε υποτροφίες κολλεγίων.

ΠΗΓΗ: NEW YORK TIMES

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος