HΠΑ: «Γυρίζει την πλάτη» στον πατέρα της η Ιβάνκα Τραμπ – Δεν θα συμμετάσχει στο νέο προεκλογικό του αγώνα

Array

Το ρήγμα στις σχέσεις της Ιβάνκα Τράμπ και του πρώην Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, μετά τα επεισόδια της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο, φαίνεται πως δεν έχει κλείσει. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του 76χρονου πολιτικού ότι θα διεκδικήσει, για τρίτη φορά, την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών η «πρώτη κόρη» και πρώην στενή του συνεργάτης στον Λευκό Οίκο με γραπτή της ανακοίνωσή της ξεκαθάρισε ότι δεν θα συμμετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία το 2024.

Όπως μετέδωσε το BBC η πρωτότοκη κόρη του αμερικανού μεγιστάνα του Real Estate και υποψηφίου με τους Ρεπουμπλικανούς ανέφερε στην ανακοίνωσή της: «Αγαπώ πολύ τον πατέρα μου. Αυτή τη φορά επιλέγω να δώσω προτεραιότητα στα μικρά μου παιδιά και στην ιδιωτική ζωή που δημιουργούμε ως οικογένεια. Δεν σκοπεύω να ασχοληθώ με την πολιτική. Ενώ πάντα θα αγαπώ και θα στηρίζω τον πατέρα μου, στο μέλλον θα το κάνω εκτός της πολιτικής αρένας».

HΠΑ: «Γυρίζει την πλάτη» στον πατέρα της η Ιβάνκα Τραμπ – Δεν θα συμμετάσχει στο νέο προεκλογικό του αγώνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ μαζί με την Ιβάνκα και τον σύζυγό της, Τζάρεντ Κούσνερ το 2016. (AP Photo/Mary Altaffer)

Κατά τη διάρκεια της περιόδου του πατέρα της στον Λευκό Οίκο, τόσο η Ivanka όσο και ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ υπηρέτησαν ως ανώτεροι σύμβουλοι του Αμερικανού προέδου ο Κούσνερ συγκεκριμένα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πολιτική της διοίκησης, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ενός νέου ειρηνευτικού σχεδίου για τη Μέση Ανατολή.

Να σημειωθεί ότι η Ιβάνκα, που είδε τις προσωπικές της φιλοδοξίες να δέχονται σημαντικό πλήγμα λόγω της άρνησης  του πατέρα της να αποδεχθεί το εκλογικό απότέλεσμα μετά την ήττα από τον Τζο Μπάιντεν και τα όσα τραγικά συνέβησαν στο Καπιτώλιο, δεν ήταν παρούσα στην προεδρική ανακοίνωση του Τραμπ απόψε στη Φλόριντα.

Η 41χρονη Ιβάνκα έγινε πρωτοσέλιδο τους τελευταίους μήνες μετά τη κατάθεσή στην επίλεκτη επιτροπή της Βουλής που ερευνούσε την επίθεση στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021 καθώς διετέλεσε ανώτερη σύμβουλος του πατέρα της, Ντόναλντ Τραμπ, από το 2017.

Είναι το δεύτερο και πιο προβεβλημένο παιδί του τέως Αμερικανού προέδρου από το γάμο του με την Ιβάνα Τραμπ.

Πηγή: BBC, The Hill

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος