Hγέτης των αυτονομιστών του Ντονμπάς: Θα μπορούσε να ξεσπάσει πόλεμος ανά πάσα στιγμή

Χωρίς να παράσχει αποδείξεις, ο υποστηριζόμενος από τη Ρωσία ηγέτης των αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας δήλωσε ότι ένας ολοκληρωτικός πόλεμος θα μπορούσε να ξεσπάσει στην περιοχή αυτή ανά πάσα στγμή. «Υπάρχει μια διαρκής απειλή στρατιωτικών ενεργειών» από την ουκρανική πλευρά, καθώς και σαφείς ενδείξεις προετοιμασιών», είπε ο Ντένις Πουσίλιν, ο επικεφαλής της αποσχισθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Η Ουκρανία έχει διαψεύσει κατ’ επανάληψη την κατηγορία των Ρώσων ότι σχεδιάζει να ανακαταλάβει δια της βίας τις αποσχισθείσες περιοχές.

«Μιλάω ακόμη και για κάποιο είδος μεγάλου πολέμου. Τον οποίο θα ήθελα να αποφύγω, επειδή αυτός ο πόλεμος θα μπορούσε να είναι ο τελευταίος για την ανθρωπότητα», συνέχισε ο Πουσίλιν, κατηγορώντας τη Δύση ότι επιδεινώνει την κατάσταση. Επέκρινε επίσης τις «αφελείς» δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων ότι η χρονική στιγμή μιας ενδεχόμενης σύγκρουσης θα εξαρτηθεί από το αν το έδαφος είναι παγωμένο. «Θα μπορούσε να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Κάποιες φορές οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες είναι καλή κάλυψη για να εξαπολύσεις μια επίθεση», σχολίασε.

Πηγή:ΑΠΕ -ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος