H Β. Κορέα προσπάθησε να υποκλέψει την τεχνολογία εμβολίων της Pfizer

Η Βόρεια Κορέα προσπάθησε να χακάρει την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer, με σκοπό να υποκλέψει το εμβόλιο και την τεχνολογία θεραπείας, σύμφωνα με το Yonhap, το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας αποκάλυψε αυτή την πληροφορία σε κλειστή συνεδρίαση της επιτροπής πληροφοριών της Εθνικής Συνέλευσης. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Συμμαχία για τα Εμβόλια και την Ανοσοποίηση (Global Alliance for Vaccines and Immunisation – GAVI), η Βόρεια Κορέα είχε παραγγείλει πάνω από 2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου μέσω του παγκόσμιου προγράμματος εμβολιασμού Covax.

Τον Δεκέμβριο, η Wall Street Journal είχε αναφέρει ότι χάκερ από τη Βόρεια Κορέα είχαν στοχεύσει τουλάχιστον έξι φαρμακευτικές εταιρείες που αναπτύσσουν εμβόλια κατά τη COVID-19, στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Κορέα.

Όταν η Ουάσιγκτον είχε κατηγορήσει τη Β. Κορέα για κυβερνοεπίθεση τον Μάιο του 2020,  το Υπουργείο Εξωτερικών της ασιατικής χώρας είχε κατηγορήσει με τη σειρά του τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να «αμαυρώσουν την εικόνα του κράτους» λέγοντας ότι ακόμη και οι εμπειρογνώμονες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας δεν είχαν κατάφερει να βρουν αποδεικτικά στοιχεία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Βόρεια Κορέα κατηγορείται για παράνομη κυβερνητική δραστηριότητα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Νότια Κορέα και άλλες χώρες έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα την Πιονγκγιάνγκ για κυβερνοεπιθέσεις.

ΠΗΓΗ: Sputniknews

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος