Καθήκοντα κυβερνήτη θα αναλάβει μέσα στο 2021 για πρώτη φορά γυναίκα στο πυρηνοκίνητο αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αβραάμ Λίνκολν, μία πλωτή πόλη με 5.000 άνδρες και γυναίκες, μόνιμο πλήρωμα. Η Έιμι Μπάουερνσμιντ, με περισσότερες από τρεις χιλιάδες ώρες πτήσης στο ενεργητικό της, γράφει ιστορία καθώς σπάει ένα ανδροκρατούμενο οχυρό.
Η Έιμι Μπάουερνσμιντ αποφοίτησε από την Ναυτική Ακαδημία το 1994, τη χρονιά που το Κογκρέσο κατήργησε τον νόμο που απαγόρευε στις γυναίκες να υπηρετούν σε πολεμικά πλοία ή αεροπλάνα.
Έχοντας εκπαιδευτεί ως πιλότος ελικοπτέρων, έχει πάνω από 3.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό της. Όπως λέει η ίδια, ακολουθεί πάντα μία αρχή που της εμφύσησε η μητέρα της: “Μην αφήσεις ποτέ μια ευκαιρία που θα σε πάει ένα βήμα πιο μπροστά”.
“Πολλές φορές στη ζωή είσαι λίγο νευρική ή φοβάσαι να κάνεις κάτι επειδή νομίζεις ότι θα αποτύχεις. Και λοιπόν; Εννοώ… Ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί εάν αποτύχω; ” είπε η Έιμι Μπάουερνσμιντ.
Η γεννημένη στο Μιλγουόκι βετεράνος πιλότος παραδέχτηκε ότι δεν είναι εύκολο να σπας στερεότυπα και να κατακτάς ανδροκρατούμενα οχυρά.
Πηγή: ΕΡΤ
Επιμέλεια: Ευγενία Μυρίδου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος