H Ολλανδία δεν υποστηρίζει την ένταξη της Βουλγαρίας στη ζώνη Σένγκεν

Array

Το ολλανδικό υπουργικό συμβούλιο αποφάσιε σήμερα (2/12) να μην υποστηρίξει την ένταξη της Βουλγαρίας στη ζώνη Σένγκεν, που θα ακριθεί στη συνεδρίαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Εωτερικών Υποθέσεων στις 8-9 Δεκεμβρίου, στις Βρυξέλλες. Αντιθέτως, η Ολλανδία θα υποστηρίξει την ένταξη της Ρουμανίας και της Κροατίας στη ζώνη Σένγκεν.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η απόφαση να μην υποστηριχθεί η ένταξη της Βουλγαρίας στο Σένγκεν βασίζεται σε γεγονότα και δεν είναι πολιτική απόφαση, σημειώνοντας πως η χώρα του έχει «υιοθετήσει μια αξιοπρεπή προσέγγιση». Και συμπλήρωσε ότι δεν πιστεύει ότι η Ολλανδία είναι η μόνη χώρα που έχει αμφιβολίες. «Νομίζω ότι η κατάσταση είναι πιο διαφοροποιημένη και με άλλα κράτη μέλη», είπε.

Η ζώνη Σένγκεν σήμερα αποτελείται από 22 χώρες της ΕΕ (Αυστρία, βέλγιο, τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Κάτω Χώρες, Πολωνία, πορτοκάλια, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία) και τέσσερις εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία, Ελβετία). Εφόσον η Ρουμανία και η Ουγγαρία ενταχθούν στη ζώνη Σένγκεν, θα μείνουν εκτός της προνομιακής κατάργησης των συνοριακών ελέγχων η  Βουλγαρία, η Κύπρος και η Ιρλανδία.

Ανταπόκριση – Βρυξέλλες : Γιώργος Συριόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος