H Λιζ Τρας νέα πρωθυπουργός του Ην. Βασιλείου – Υποσχέθηκε «τολμηρό σχέδιο» για μείωση φόρων και αύξηση ανάπτυξης

Array

H Λιζ Τρας είναι η νέα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου. Η επιλογή της ανακοινώθηκε τη Δευτέρα στο Λονδίνο μετά από εκλογές για την ηγεσία του κόμματος των Συντηρητικών στις οποίες επετράπη να ψηφίσουν μόνο τα 180.000 μέλη του που πληρώνουν εισφορές.

Κατά την ψηφοφορία μεταξύ των μελών του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, η Λιζ Τρας εξασφάλισε 81.326 ψήφους (το 57,4%), έναντι 60.399 ψήφων (42,6%) που απέσπασε ο Ρίσι Σουνάκ. Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει προγραμματιστεί να ορίσει επίσημα πρωθυπουργό της Βρετανίας την Τρας την Τρίτη. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο κάστρο Μπαλμόραρ στη Σκωτία, όπου η μονάρχης κάνει διακοπές.

Η Λιζ Τρας υποσχέθηκε «τολμηρό σχέδιο» για την μείωση των φόρων και την αύξησης της οικονομικής ανάπτυξης εν μέσω κρίσης του κόστους διαβίωσης.

«Θα εφαρμόσω ένα τολμηρό σχέδιο για την μείωση των φόρων και την αύξηση της ανάπτυξης της οικονομίας μας», δήλωσε μετά την ανακοίνωση της νίκης της επί του Ρίσι Σουνάκ, υποσχόμενη επίσης να αντιμετωπίσει την έκρηξη των τιμών της ενέργειας για τα νοικοκυριά και τα «μακροπρόθεσμα» προβλήματα της τροφοδοσίας σε ενέργεια.

Ο Μπόρις Τζόνσον συγχαίρει τη Λιζ Τρας, λέγοντας ότι έχει το «σωστό σχέδιο»

Η νεοεκλεγείσα πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας έχει το «σωστό σχέδιο» για να αντιμετωπίσει την περιφερειακή ανισότητα, το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης και να συσπειρώσει το κυβερνών Συντηρητικό κόμμα, δήλωσε ο απερχόμενος ηγέτης Μπόρις Τζόνσον στο Twitter.

Ο Ρίσι Σουνάκ, που έχασε τη μάχη για την πρωθυπουργία της Βρετανίας, δήλωσε ότι το κόμμα πρέπει τώρα να συσπειρωθεί γύρω από την νικήτρια της διαδικασίας Λιζ Τρας.

«Τώρα είναι σωστό να συσπειρωθούμε γύρω από την νέα πρωθυπουργό Λιζ Τρας, καθώς εκείνη οδηγεί τη χώρα μέσα σε δύσκολες στιγμές», ανέφερε ο Σουνάκ στο Twitter.

Πηγές: ΕΡΤ- Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη/ Associated Press/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος