H Gazprom θα αυξήσει την παροχή φυσικού αερίου προς τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ

Η κρατική ρωσική εταιρία φυσικού αερίου Gazprom θα αυξήσει την παροχή φυσικού αερίου προς τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, όπως δήλωσε χθες ο περιφερειακός διοικητής Αντόν Αλιχάνοφ, μετά την κλιμάκωση της έντασης με τη γειτονική Λιθουανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε το Μάιο ότι η Gazprom θα έπρεπε να εξετάσει την ενίσχυση της ροής των ποσοτήτων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) προς το Καλίνινγκραντ, μία περιοχή που βρίσκεται μεταξύ της Λιθουανίας και της Πολωνίας, δύο χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

Ο Αλιχάνοφ δήλωσε ότι η απόφαση για την αύξηση της παροχής φυσικού αερίου ελήφθη σε μία συνάντηση με τον Ρώσο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ. Η κυβέρνηση ανέφερε στην ηλεκτρονική σελίδα της, ότι οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας στην αναφερόμενη περιοχή.

Οι αρχές της Λιθουανίας επέβαλαν αυτό το μήνα περιορισμό στη μεταφορά αγαθών μέσω περιοχών τους προς το Καλίνινγκραντ, υπό την εφαρμογή ευρωπαϊκών κυρώσεων.

Στο Καλίνινγκραντ βρίσκεται η βάση του ρωσικού ναυτικού στόλου της Βαλτικής, ενώ στην ίδια περιοχή έχουν αναπτυχθεί ρωσικοί πύραυλοι Ίσκαντερ, που έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών κεφαλών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος